maanantai 20. tammikuuta 2014

Pohjois-Thaimaan road trip, osa 3.

Kolmannen päivän ohjelma oli vauhdikas kierros Golden Trianglen alueella, mikä on siis Thaimaan, Burman ja Laosin muodostama alue. Golden Triangle on entinen oopiumin salakuljetuksen epävirallinen pääkaupunki, ja viranomaiset ainakin Thaimaan puolella rajaa työskentelevät kovasti, jotta salakuljetus saataisiin vähenemään entisestään.


Thaimaan ja Burman raja

Kamera myös kenkkuili koko reissupäivän, tai lähinnä kameran akku, joten kuvasato on hyvin kevyttä ja osin iPhone-laatua.

Rajavyöhyke ja Mekong-joki

Golden Triangle oli aika masentava paikka, kurjasta menneisyydestä oli muovattu kiiltävä, kullattu turismin keskus. Kaikki oli bling bling, ja ainakin itseä vaivasi kaikki se parin päivän aikana aiemmin nähty köyhyys ja kurjuus, ja sitten yhtäkkiä silmille lävähtää tekokultaisia norsuja ja jättikokoisia buddhapatsaita turistien kiivettäväksi.


Mekong-joki

Oli aika suunnata auton nokka takaisin kohti etelää. Pysähdyttiin ihan mielettömässä valkoisessa temppelissä Wat Rong Khunissa, joka on rakennettu vasta vuonna 1997, ja on edelleen työn alla. Temppeli kimaltaa auringonvalossa ihan uskomattomalla tavalla, ja lähempää erottaa valkoisen betonin ja peilien yhdistelmän. Sisäpuolella on huikeita, futuristisia freskoja uudelleensyntymisestä, elämästä ja kuolemasta.

Siinä missä itse temppeli hohkasi valkoista ja puhtautta, ulkona oli aika paholaismaisia teemoja:Koska aluetta on alettu rakentamaan vasta kymmenisen vuotta sitten, ja idea on paisunut kuin pullataikina, on työpajoilla edelleen paljon säpinää ja touhua, kun uusia osia valmistellaan.Myös vessarakennukset on vedetty ihanpikkasen överiksi...Näissä fiiliksissä lähdimme siis takaisin Chiang Maihin ja sieltä Bangkokiin.


Road trip oli ihan mieletön kokemus kaikinpuolin, kaikki toimi täydellisesti. G-adventures-nimisen firman opas oli todella ammattitaitoinen ja kaikenlisäksi kiva, mikä on tälläisessä yksityismatkailussa vielä tärkeämpää kuin isossa ryhmässä. Kuski ajoi meidät turvallisesti perille eikä tarvinnut pelätä, ei edes niillä kamalilla vuoristoteillä, missä matkaseura kärsi pahoinvoinnista ja minä nukuin tyytyväisenä. Kaikki etukäteen buukatut ruoat olivat erinomaisia, ohjelma sopivan täynnä ja opas joustava. Olen todella iloinen tästä pienestä käännöserheestä, jonka ansiosta päädyimme privaattikierrokselle ja saimme nähdä ja kokea asioita, joita isommassa porukassa ei vaan voisi.

Kaksi viikkoa on myös tosi pitkä aika majoittua vierekkäisissä sängyissä, samassa huoneessa ja olla koko ajan yhdessä. Matkaseura oli mitä ihaninta ja kesti mun nälkäkiukkuamista ja äksyilyä mitalin arvoisesti. Parempaa ei olisi voinut toivoa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä matkakertomiksesta! Thaimaa on kyllä niin ihana paikka, sinne pitäisi kyllä taas pian päästä. Paitsi että haluan myös käydä Vietnamissa ja Kambodjassa, joten ehkä niissä sitte ensin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tää oli mun eka Thaimaan reissu, ja kovasti menisin mielelläni sinne uudelleen, mutta samalla mieli teksi tosiaan tsekkaa mm. Vietnam. Hankalaa, kun on niin monta mestaa minne haluaa :)

      Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!