lauantai 11. tammikuuta 2014

On muuten kuuma!

Päivän lämpölukemiksi on ennustettu tukalat 45 astetta. Celsiusta. Kuumuutta. Lämpöä. Ei pilvenhattaraa. Voimassa total fire ban ja lähellä keskustaa Subiacon kaupunginosassa palaa jo metsäpalo, siis keskellä asutusta, parin kilsan päässä citystä. Lämpömittari näyttää tällä hetkellä vaatimatonta +42 ulkosalla ja meidän ilmastointilaite hurisee iloisesti ylityöllistettynä ja pitää sisäilman ihanassa, tasaisessa +24 viileydessä.


Nyt keskipäivällä on liian kuumaa mennä edes uimaan. Suuntaan joskus tunnin, parin päästä J:n vanhempien luo ja lähinnä siis niiden uima-altaan yhteen nurkkaan, missä alkaa olla jo viileähkö varjopaikka myöhäisestä iltapäivästä. Hukuttaudun nenää myöden altaaseen, enkä nouse ylös ennen iltakuutta. What a waste of a day. Suomalainen tuntee huonoa omaatuntoa, kun ei pääse nauttimaan ja hyödyntämään aurinkoista päivää. Täällä on helteiden varalle ihmisillä samoja suunnitelmia, kuin Suomessa syysmyrskyihin. Leffoja, lukemista ja löhöilyä.

Toki sain aikaiseksi myös jonottaa tunnin labrakokeisiin, ja näillä helteillä paastonäytteiden otto, ilman vesipisaraakaan aamulla on aika tuskallista. Lisää siihen temppuileva navigaattori, se tunnin odotus labra-aulassa ja vastaan änkyttävä labrahoitaja, että sun olis pitänyt varaa tähän nimenomaiseen testiin aika.. NO NIINHÄN MÄ VARASIN, eilen puhelimessa.. Olin siis täydellinen ihmishirviö, just sellanen vaativa, veemäinen potilas mitä en itsekään kestä hoitajana, ja napisin asiakaspalautetta koko toimituksen ajan.. mutta itsepähän se alkoi änkyttämään, että hänen päivä meni nyt pieleen tämän sun testin takia, kun kuluu aikaa ja ei hän tällästä osaa yhtäkkiä tehdä.. Ja mä tietty kihisin kiukkua ja pyhää vihaa, että jos oon nyt turhaan jättänyt aamupalan (ja edes sen lasin vettä...) välistä, ajanut näytteenottopaikalle ja odottanut sitä näytteenottoa tunnin... Loppu hyvin, kokeet saatiin otettua ja ihan hyvässä hengessä sitten loppupeleissä. Eikä pistänyt edes tahallaan tai vahingossa ohi suonesta. 

Helle saa kaikki vähän sekaisin. Ostoskeskus oli pullollaan porukkaa, osa nauttimassa ilmaisesta viileästä sisätilasta, osa alen loppurytinässä ostoksilla. Minä vähän molempia.

ps. Kaivosleskeys loppuu 4 päivän päästä, for good.

4 kommenttia:

 1. Huhhuh, tänne vois ottaa vähän tuosta helteestä, täällä kun oli esimerkiksi viime viikolla yhtenä aamuna kylmempi kuin Helsingissä!!! Noh, huomenna Dubaihin, siellä on sentään vähän lämpimämpää :-)

  Mäkin olen joskus ollut vähän semmoinen inhoavani "hirviöpotilas", mutta ihan syystä. Niinkuin säkin olit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat mieluusti tästä sellaset 10 astetta lämpöä heti.. kello on kymmenen illalla ja ulkona on 34 astetta edelleen... Nauti Dubaista!

   Poista
 2. Huhhuh mitkä asteet, ei todella kivoin päivä odotella paastonäytettä... Saispa puolet noista asteista siirrettyä tänne Lontooseen niin sit sielläkin olis vähän inhimillisempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolet Lontooseen, puolet Dubaihin! Yöllä oli tuskaisat +35 astetta, SISÄLLÄ ja ULKONA, ilmastoinnista huolimatta. Meidän yläkerran ilmastoinnissa on jotain mätää.. kevyt nestehukka herätessä!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!