sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lady Ascot vedonlyönnin hurmassa

Uudenvuoden päivä sujui mulla ja suomikaveri-Marcuksella varsin mukavissa fiiliksissä Perth Cupissa. Suunnattiin puolen päivän aikaan kohti Ascotin laukkarataa. Koska meillä oli ollut varsin rauhallinen aaton juhlinta (lähdettiin bileistä kotiin n. viisi minsaa vuoden vaihtumisen jälkeen), ei aamulla vaivannut rapula tai tarvinnut suunnitella mitään kakkospäivän settiä että pärjäisi. Näillä helteillä darrassa koko päivän ulkona oleminen voisi olla vähän liian raskasta. Olipa ihanaa pitkästä aikaa laittautua kunnolla, siis fascinatorit päässä ja kaikki.

Vielä kun oppisi poseeraamaan...
Aussimimmithän ei tosiaan mekon mitassa paljoa kursaile, vaan kaikki on tarjolla ja esillä. Pahoin pelkään, että ensi talvea tänne ryntää pakoon puolet herran kaveriporukasta, kun kuvat Ascotin neitien muodista leviävät.. Toki siellä oli myös ihan järkevän mittaisiin mekkoihin pukeutuneita, upean näkösiä naisia. Järjestään kaikilla oli todella ne hatut tai fascinatorit päässä, mutta toisaalta, onhan tämä yksi tämän kylän vuoden seurapiiritapahtumista.

Astetta fiinimmät kaljateltat kuin Vermon raveissa
Ennen ekan kisan alkua

Laukkakisat oli mulle vasta toiset ikinä, ja Marcukselle ekat, mutta selvittiin jopa vedonlyönnin kiemuroista mitä mainioimmin. Mä olin aamulla saanut tekstarilla ohjeet mieheltä, mille hevoselle pitää laittaa sen puolesta rahat likoon pääkisaan ja tehdä satunnaisesti arvottu veto kolmesta parhaasta hevosesta. Tyhjiä arpoja tuli, samoin niistä omista vedonlyönneistä, mutta hauskaa oli. Ja pääskabassa olin yhden sijan päässä rahoista, damn.


Hevosten alkulämmittely/esittely. Näissä hommissa on moni suomityttö täällä!
Aikamoisia tykkejä nuo laukkahevoset kyllä on. Osa otti homman rauhallisesti ja näytti suht siivolta käsitellä, mutta muutama ihan kamala pommi siellä hyppi joukossa. Osan selkään ei jockeyt päässeet kuin vahvasti avustettuna ja parin rauhallisen "tukihevosen" rauhoittelemana, usein nämä tukihevoset vielä saattelivat kisatykkejä lähtöporteille ja ravailivat rauhakseen, kun toinen koittaa jyrsiä kaulaa tai rynnätä päälle.Jockeyn selkäänpunttaus käynnissä
Uskomattomat lehmänhermot noilla tukihevosilla
Oli kyllä mitä mainioin tapa juhlistaa uuden vuoden alkua; kaunis sää, hevosia, skumppaa, hyvin pukeutuneita ihmisiä ja vedonlyöntiä. Moni paikallisista frendeistä tuumasi jälkeenpäin, että olisi pitänyt tulla mukaan. No niinpä! Ensi kerralla sitten, sillä tästä pitää ehdottomasti tehdä perinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!