sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Loma kuin loma

Sen sijaan, että tekisin tässä tuskahelteessa mitään järkevää, haaveilen lomista. Sekä tulevasta Uuden-Seelannin reissusta, että sitä seuraavasta Singaporen pitkästä viikonlopusta myöhemmin tänä vuonna.. ja myös niistä menneistä lomista. Edellinen NZ:n reissu pyörii tietysti mielessä koko ajan, mutta samoin pyörii ihana Thaimaan loma Suomityttöjen kanssa. Etenkin, kun Marcus jatkoi matkaansa täältä mun luota juurikin Thaikkulaan.

Siispä siivoamisen, pyykkien organisoinnin, kaupassa käynnin tai pakkausruljanssin aloittamisen sijaan käyn läpi vanhoja kuvia kahdelta eri läppäriltä, siirtelen niitä turvaan kovalevylle ja julkaisen VIHDOIN niitä Thaikkulan loppureissun kuvia!

Viikko kaksi alkoi Chiang Maista, sisälsi neljän päivän reissun pohjoiseen Chiang Raihin ja Burman rajalle ja päätyi Bangkokiin. Oli huisia.

Matka jatkui Koh Samuin ihanalta lentokentältä, suloisesta ulkoilmaterminaalista kohti pohjoista.

 
Aloitimme seikkailun ihan kelvollisesta SK-nimisestä hotellista. Vietimme ensimmäisen illan tutustuen Chiang Main yömarkkinoihin. Tarjolla oli sekä katukeittiötä, että katuhierontaa:Seuraavana päivänä suuntasimme kokkikurssille Thai Farm Cooking Schooliin. Kuumuudesta huolimatta oli ihan mieletön päivä! Saimme valita viiden ruokalajin menusta aina kolmesta eri vaihtoehdosta, mitä kokkaisimme ja sen mukaan ostettiin sitten torilta tarvittavia aineita, mitä ei kokkikoulun omilta luomupelloilta löytynyt valmiiksi.

Reissukaverin ruokavalinnatGreen Curry-aineksia, nomnomnom..
Päivä oli ihan järkyttävän kuuma, ja kun pieneen tilaan lisää kymmenen ihmistä ja kymmenen kaasulevyä ja yhden kattotuulettimen, oltiin iltapäivällä pisteessä, missä söin sormin suolaa suoraan purkista. Vieressä kokkaillut saksalainen backpackertyttö hieman ihmetteli mun outoja himoja.. mutta nestehukka oli siinä vaiheessa vaan  niin valtava, ettei siitä pelkällä veden juonnilla selvitty, vaikka olin siis ahkerasti täytellyt ja tyhjennellyt vesilasia vartin välein. 


Oman pihan antimia. Sweet papaya!


Ready, set, cook! Currytahnan ainekset kasassa, ei muuta ku veitsen ja morttelin kimppuun!

Ihan itte poimin
Ruokaa riitti niin että napa raikasi. Viisi ruokalajia tappavassa helteessä on aikamoinen suoritus, ja ruokaa jäi yli paljon. Sen olisi saanut mukaan, mutta meillä ei ollut hotellissa mitään, missä sitä säilyttää  tai lämmittää, tai ylipäätään tarvetta doggy bagille, joten illan viimeinen annos meni pienen maistelun jälkeen eräälle paikan työntekijöistä. Reppureissaajille kyllä oiva systeemi, saa parin illan sapuskat mukaan samaan hintaan, vink vink!

Alkuruoaksi valmistamani Tom Yam.

Toisen kattauksen Thai Green Curry ja Sweet and Sour Chicken.
Välillä piti vähän pitää huilitaukoa ja kuvailla alueen paria laiskanpulskeaa kissaa.
Loppupäivästä oli energia niin vähissä, ettei annoksista ole kuvan kuvaa. Kokkikurssin jälkeen haimme kamat hotellilta ja reissasimme pienellä tuk tuk-taksilla uuteen majapaikkaamme toiselle puolen Chiang Main vanhaa kaupunkia. Olin varannut meille neljän päivän all inclusive-reissun pohjois-Thaimaahan, ja reissu alkaisi hotellin vaihdolla ja Kantoke Palace-nimisen paikan perinteistä lannakulttuuria esittelevällä illallisella.

Paras paikka hikisen päivän jälkeen

Ja koska tänään ei olla vielä syöty tarpeeksi kokkikurssilla...

Cheers! Mai Tai!


Esitykset olivat hienoja, vaikka ensin vähän mietityttikin mihin kaameeseen turistirysään meidät on raahattu. Nuoret esittivät useamman perinteisen tanssin ja yksi taituri hienon miekkashown.Olin varannut reissun siinä ymmärryksessä, että kyseessä on ryhmämatka ja että tapaamme koko ryhmän voimin hotellilla ennen tätä kulttuuriesitystä. Paikalle saapui opas ja kuski, ja selvisi että olemmekin yksityismatkalla... Kiertäisimme seuraavat päivät Thaimaan vuoristoseutuja Chiang Raista kotoisin olevan, lähes täydellistä englantia puhuvan oppaan ja paikallisen kuskin kanssa, autona uudenkarhea minivan, jonka sisuksissa kuskilla oli loputon varasto kylmiä juomapulloja ja viilennettyjä kosteuspyyhkeitä meille hienohelmoille. Siitä lisää seuraavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!