tiistai 7. tammikuuta 2014

Kings Park

Yksi mun ehdottomista suosikkipaikoista Perthissä on Kings Park-puisto. Se on kilometrien kokoinen puistoalue ihan ydinkeskustassa, ja aivan ihana yhdistelmä kasvitieteellistä puutarhaa, piknik-aluetta, ulkoilureittejä ja ties mitä muuta.


Vanha Holden koristeltuna Wild flower Festivalia varten


Puisto on kesäiltaisin aivan ihana paikka ihailla auringonlaskua ja nauttia samalla piknikistä.


Keväisin Kings Parkissa on upea kukkaloisto, kun villikukat puhkeavat kaikki talven jälkeen kukkaan.  Joka paikka on yhtäkkiä täynnä kaikkia mahdollisia värejä ja yhdistelmiä.


Kangaroo Paws

Itäreunalla sijaitsee näyttävä ANZAC-muistomerkki, ja siitä lähtee helppoja, lyhyitä kävelyreittejä kasvitieteelliseen puutarhaan.
 Puiston eteläreunalta on kauniit maisemat Swan Riverille sekä ihania, rauhallisia auringonottopaikkoja.


Old Swan Brewery näkyy alhaalla joen rannassa, hyvää mutta ylihinnoiteltua pihviruokaa tarjolla. Samalla alueella on lasinen näköalasilta joka on suunniteltu antamaan lintuperspektiiviä suurten puiden keskelle.
Yhdellä reunalla sijaitsee pahamaineinen Jacob's Ladder, piiiiitkät ja jyrkät portaat, missä urheiluhullut juoksee porrasjuoksua aamuisin. Suomalaisten vappupiknik taas on perinteisesti pidetty puiston länsireunalla, lähellä vessoja, grillejä ja lasten leikkipaikkoja.

Pohjois-Territoriosta siirretty Boab-puu


näitä pusikkoja kutsuttiin ennen poliittisesti täysin korrektilla nimellä Black Boy..
Perth CBD
 Yhtenä iltana oltiin ihastelemassa myös valtavan kokoista kuuta, joka mollotteli taivaalla heti auringonlaskun jälkeen.


Jos Perthissä on siis lomalla, niin kannattaa suunnata Kings Parkiin useamman kerran, eri vuorokauden aikoina ja eri fiiliksillä, puistolla on aina jotain annettavaa. Hämyisä auringonlasku ja hyvät eväät on oma suosikkini. :)

2 kommenttia:

 1. Me käytiin mun miehen kanssa tuolla alle kaksi viikkoa sitten Perthin reissulla. Nyt ollaan oltu kotona jo viikko ja on ihan kauhea hinku takaisin. Ehkä parin vuoden kuluttua taas :)
  Ihanaa kesää sinne täältä vesisateen ja pimeyden keskeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perthissä on sitä jotain taikaa, mikä saa vaan rakastumaan tähän villiin länteen :) Tsemiä vesi-talveen, täällä on KUUMA!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!