sunnuntai 21. elokuuta 2011

Petaluma

Herasimme aamulla Ben Lomond-kylan majapaikastamme Santa Cruzin vuorilta, ja lahdimme ilmaisen motelliaamupalan jalkeen kohtio redwood-metsikkoja. Kylan lahella oli redwood-termein nuori ja pieni kansallispuisto, jossa kavelimme lyhyen maastopolun ja saimme samalla katevasti ajettua sisaan uusia vaelluskenkiamme, jotka tuli hankittua syyskuun Lapin vaellusta varten. Hyvat on!

Ben Lomondista suuntasimme pohjoiseen, ensin San Franciscoon ja sitten viela pohjoisemmaksi, J:n euroopanreissun kaveripariskunnan luo Petalumaan, Sonoman alueelle. Ajomatka lapi SF:n iltapaivaruuhkan oli mielenkiintoinen ja pari tuntia kestanyt kokemus, ajelu Golden Gaten yli tuulinen ja nopea. Ei yhta sykahdyttava kokemus kuin auringonnoususun aikaan tehdyt paivittaiset bussimatkat Sydney Harbour Bridgen yli, mutta vaikuttava kuitenkin. Pohjoispuolelta siltaa sai napattua ne klassiset turistikuvat ja sitten suoraan illallispoytaan! Mahtavaa tri-tec-possua, joku supermaukas marinadi ja maissia, joka oli valeltu majoneesilla ja mausteilla. Yllattavan hyvaa. Ja hauska ilta uusien tuttavuuksien kanssa. Kaikki viisi kertoivat kilpaa suosikkiravintoloitaan ja paikkojaan San Franciscossa, ja Lonely Planetimme oli pian tuherrettu tayteen must go!-paikkoja. Etenkin must go!-ravintoloita.

Seuraavana aamuna hankimme taydellisen herkku-yliannostuksen paikallisessa kahvilassa ennen seuraavaa red wood-lenkkia. Reippailun jalkeen kavimme viinien kimppuun. Sonoma ja Napa olivat kivenheiton paassa, mutta Dry Creekin hieman rennompi (ja ilmainen) maistelu sopi meille. Hyvaa Zinfandelia, ja ei ne muutkaan pahoja olleet. Korbelin luomuskumppa on parasta luomukuoharia, mita olen maistanut. Taalla sita toki markkinoidaan California Champagnena. Hah. Illalla oli taas lisaa herkuttelua, olimme kertoneet metsastavamme sita taydellista meksikolaista ruokailukokemusta, joten suuntasimme hieman nuhjuisen oloiseen, mutta todellisia herkkuannoksia valmistavaan pikkupaikkaan ja vetaisimme paivan toisen ahkyn. Se alkumatkasta noudattamamme "jaetaan annokset"-politiikka unohtuu aina valilla. Ja ne unohtelut nakyy vyotaroilla. Onneksi kohta paasee kotiin ja loppuu tama lomaporsastelu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!