sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kotona ollaan

Kotona on oltu jo reilu viikko, ensin jenkkilan kotona ja tiistaista alkaen Suomessa. Ihan turistifiilis paalla edelleen, mutta positiivisella tavalla. Ihania jalleennakemisia, vanhoja herkkuruokia ja lampoa ja laheisyytta. Kaikki on sujunut hyvin, mutta samalla on tosi hammentavaa olla takaisin Suomessa ja tarkastella Helsinkia puoliksi ulkopuolisen silmin.

Jet lag on selatetty rauhallisella olemisella ja tiistain uskomattomalla venymisella, tunnin paivaunet kantoivat pitkalle iltaan ja jaksoimme kukkua hereilla hyvassa seurassa kymmeneen asti illalla. Pienia paivaretkia, lounaita ja illallisia kavereiden luona ja kotosalla ja pahvilaatikoissa olevan tavaravuoreni ensimmaiset purkaamisyritykset. Olemme asettuneet taloksi majapaikkaamme, saaneet lainapyoran J:lle ja etsineet hyvia fillarointireitteja. Seka opetelleet vaikeaa pyorailla-verbia taivutuksineen. J imee suomen sijamuotoja ja kommervenkkeja kuin sieni sisaansa, ja oppii uskomattomalla tahdilla uusia sanoja ja kielioppisaantoja. Yritan olla hehkumatta liikaa opettajan ylpeytta kun muut ymparilla ihastelevat kuorossa, mutta vaikeaa on.

Viikonloppu kului omilla teillamme, mina juhlin parhaan ystavani polttareita paakaupungissa ja J lahti rohkeasti suvun rapujuhliin kokeilemaan paitsi rapuja, myos savusaunaa, kylmassa meressa uimista, kylpypaljua, huussia ja muita perisuomalaisia erikoisuuksia. Rohkea mies. Ensi viikonloppuna on sitten suomalaista haahumua tiedossa, mutta sita ennen lisaa mokkeilya, hyvaa ruokaa ja seuraa ja vahan aussie-seuraakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!