keskiviikko 10. elokuuta 2011

Kaksi huvittelupaivaa

Takana on kaksi paivaa teemapuistoissa. Maanantaille oltiin varattu kayttoon viimeinen paiva meidan GoLA-cardista ja suuntana Universal Studios. Aamuinen ajomatka halki Losin aamuruuhkien Santa Monicasta Studio Cityyn hieman hirvitti, ja lahdettiin jo seiskan jalkeen liikenteeseen. Ihan fiksu paatos, koska paastiin ennen pahinta ruuhkahuippua pois Losiin pain menevilta motareilta ja suunta pois kaupungista, ruuhkaa vastaan. Puiston portit avautui tietysti vasta yhdeksalta, joten meilla oli about tunti aikaa palloilla tyhjan panttina, kuvailla hopsoja turistikuvia ja juonia paivan hyokkayssuunnitelma.



Suunnattiin monien vinkkien ansiosta suorinta reittia studiokierrokselle heti ysilta, ja jonojen puolesta kannatti. Paastiin ensimmaiseen vaunuun istumaan ja valtettiin yli tunnin jonotus, poistuessamme studiokierrokselta valkkyi valotaululla jonotusaikana 70 min.. Paramountin ja WB:n kierroksien jalkeen Universalin kierros oli kaikkein kaupallisin, ja lahinna epamaarainen kokoelma vanhoja hittilavasteita museoituna, seka Wisteria Lane ja muutamat kaupunkilavasteet. Kierros koroteltiin valtavissa neljan vaunuyhdistelman karryissa ja yhteensa siina taisi olla joku sata ihmista, vrt. Paramountin kahdeksan hengen ryhma. Tama oli onneksi ihan tiedossa, ja vetonaulana oli jotain, mita muilla studiokierroksilla ei: massiiviset 3D-tehosteet ja muut erikoisefektit. King Kong-3D oli nayttava ja screeni oli jokapuolella vaunun ymparilla. Jaws-leffasta tuttu sankari teki hyokkayksen lammella, naimme aika palasiksi ammutun lentokoneen ja saimme kokea maanjaristyksen metroasemalla. Isoa ja viihdyttavaa.

Metroaseman maanjaristys menossa


Vesi syoksyy metrotunnelliin, ja varsin lahelle vaunuamme!

The Simpsons Ride oli veikea ja erikoinen kokemus, ja paasimme siihen ennen pahinta ruuhkahuippua. Muuten jai vahan plaah-olo, kaipasimme vuoristoratoja, menoa ja meininkia, eika 3D-leffoista ja lyhyesta Mummy-vuoristoradasta ollut mihinkaan.



Bart ja Lisa tappelee, kuka saa poseerata Muumin kanssa

Paivan pelasti Water World. Oh wow. Leffaa en ole nahnyt eika kuulemma kannata, mutta vesitehosteiden ja pyrotekniikan ymparille rakennettu show oli ihan mieleton!!!








Ruoka-annokset oli taas ja edelleen ihan jarjettoman kokosia, ja ollaan siirrytty nyt jakamaan safkat ja juomat, paitsi hienommissa ja kalleimmissa ja samalla normaaleissa annoskoissa pitaytyvissa paikoissa. Kymmenessa vuodessa joko limujen kokoluokitus on kasvanut tai oma harkintakyky parantunut, mutta ei enaa tarvetta horppia omaa litran mukia ilmaisella re fill-mahdollisuudella... ei oltu varmaan kauhean tuottavia asiakkaita huvipuistolle kun juotiin vetta omasta pullosta ja syotiin mukaanotettuja omenoita valipalaksi. J vitsaili, etta jossain turvakamerat jo huutaa, etta joku syo salaa liian terveellista ruokaa alueella.

Terveellisyys hittoon illalliseksi, piti akkia saada jotain. Ihanaa blogia Losin elamastaan pitava Marke oli joskus kauan sitten suositellut In n Out-burgerpaikkaa hyvana pikaruokapaikkana, ja kun samainen keltainen nuoli osui silmaan motellimme vieressa, oli pakko kayda testaamassa. Simppelia ja hyvaa. Listalla kolme purilaista ja ranskikset, kaikki tuoreita eika lampohyllyssa hautuneita lapyskoita. Yksi jannu jopa leikkasi hauskalla koneella perunoita siivuiksi ja edellisessa tyopisteessa joku oli kuorinut ja pessyt ne samaiset potut, eli ei mitaan pakasteranuja. Nams.

Tiistaiaamuna oli taas aikainen heratys ja suunta kohti Six Flagsin Magic Mountainia. VALTAVIA vuoristoratoja. Olin aiemmalla USA:n reissulla kaynyt useamman kerran samaisen lafkan Great America-puistossa, ja tiesin mita odottaa. Univeral Studios oli pettymys aiempien Floridan huvitteluiden ja Losin muiden studioiden jalkeen, mutta Magic Mountain oli jotain jarjettoman mahtavaa! Ajoissa paikalla, tietysti, ja kannatti. Paasimme hyvin vahaisella jonotuksella lapi parkkijonoista ja lipuntarkastuksista ja ensimmaiseen laitteeseen, kesan yksi uutuuksista eli Green Lantern. Lyhyt ja toksahteleva, mutta tulipahan kokeiltua. Vanhat suosikit, Batman (jalat roikkuu ilmassa) ja Riddler (seisotaan ns. baarijakkaroilla) oli edelleen ihan loistavia. Ehdimme ennen puoltapaivaa ravata 10 laitetta lapi, joka on ilman fast pass-maksua ihan mieleton maara. Osaan laitteista sai jaada suoraan nauttimaan uusintakierroksen. Ihanaa, ettei ole enaa pahin lomaruuhka!

Lounaan jalkeen jonot pitenivat, ensin puolen tunnin tukkijokijonotukseen ja sitten n. 1,5 tunnin seisontamaratoniin X2-uutuuslaitteeseen. Pyrotekniikkaa, jokasuuntaan venkslaava istuinosa, missa jalat roikkuu vapaana ja laite pyorittaa etuperin ja takaperin ja ties minne ja ainoa kiintopiste on sivussa oleva raide oli aika.. noh, liikaa mulle. En vaan tykannyt. J kiljui innosta vieressa. Myos muut jonotusajat olivat lahempana tuntia, mutta ei haitannut. Seiskan jalkeen oltiin ihan valmista kauraa kotiinlahtoon, jalat aivan poikki koko paivan kavelysta ja niska jaykkana tiukoissa mutkissa taristelysta ja G-voimista. Muutama laite jai kokeilematta, kaikkea ei vaan ehdi ja Tatsu, maailman isoin (?) vuoristorata oli harmillisesti rikki suurimman osan paivaa.

Huomenna tekee hyvaa istua autossa ja ajella takaisin rannikolle ja Santa Barbaraan rentoutumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!