lauantai 6. marraskuuta 2010

Turisteilu jatkuu

Viikolla ennen rekisteröinnin valmistumista ja nyt viikonloppuna on ollut hyvää aikaa jatkaa turistiteemaa. Sää ei ikävä kyllä ole ollut kauhean hyvä, sateista ja viileää, joten rusketuksen hankinta on edelleen alkutekijöissään. Onneksi ihan lähialueiltakin on löytynyt kivaa sisätekemistä.

Olemme vierailleet mm. Sydney Aquariumissa, oh wow. Ne pingviinit oli jotain järjettömän suloista! Samoin salaattia meritankin pohjassa rouskutellut hemulin näköinen otus, ilmeisesti merilehmä (?) sulatti sydämen. 

Sydney Maritime Museum oli myös mahtava, vaikkemme nähneetkään vielä kuin maksullisen osan, laivat. Opiskelijalippu oli $17, ja sillä pääsi satamassa olleisiin vanhoihin laivaston aluksiin ja Cookin laivan replikaan. Hieman kiristelimme lipun hinnalle hampaita, kunnes pääsimme aluksille. Laivaston HMAS Vampire, jonkinsortin isompi vene tykkeineen ja sukellusvene HMAS Onslow olivat täynnä suloisia veteraanipappoja, jotka kierrättivät turisteja aluksilla pienryhmissä. Ahtaanpaikankammo oli lähellä ottaa vallan, kun ahtauduimme pienistä aukoista eteenpäin sukellusveneessä ja kaikkialla oli.. no, ahdasta. Samalla tuli päivitettyä hieman aukkoisia maailmanhistoriantietoja mm. Vietnamin sodasta. Ei kukaan ole mulle kertonut, että aussitkin taisteli siellä?? Molemmat alukset olivat olleet aktiivikäytössä vielä 90-luvulla, mikä tuntui aika hurjalta.

Samoin kapteeni Cookin Endeavour-laivan replikan turistikierrätys oli hoidettu vapaaehtoisvoimin, ja hyvin olikin hoidettu. Alkuperäinen Endeavour makaa jossain USA:n itärannikolla kulkuesteeksi upotettuna itsenäisyystaisteluiden seurauksena, mutta tämän 90-luvulla rakennetun jäljennöksen pitäisi olla viimeisen päälle alkuperäisen näköinen. Vanhaan majakkaan emme sateen takia päässeet ja loppuosan museota päätimme säästää toiseen kertaan, kun perusnäyttely kerran on ilmainen.

Myös Sydney Harbour Bridge ja Opera House on kierretty ja kuvattu ulkoapäin ja matkalta löydetty monta kivaa paikkaa, minne mennä myöhemmin. Monta kivaa, maksullista paikkaa, minne mennä sitten kun töiden tilanteesta selviää jotain.

1 kommentti:

  1. Se Cookin laivan replica on ihan mieletän! Se kävi Cairnsissa purjehduksella 2001, kävin sitä silloin tsekkaamassa. Yks suomalainen maassa ollut vaihtari pääsi jopa purhetimaan sitä ylös Cairnsiin.

    (Hyvä Noona kun kirjoitat niin usein!)

    K.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!