maanantai 22. marraskuuta 2010

Kana, jolla kolme jalkaa eika paata ollenkaan

Ihan karsea maanantai. Oikea hirviomaanantai! Meilla on toissa talo jaettu kahteen osastoon, yla-ja alakertaan. Alhaalla on low care-asukkaat, jotka paaasiassa parempikuntoisia, ylakerrassa high care. Alhaalla on yleensa 2-3 perushoitajaa ja yksi pidemmalle koulutettu, joka saa antaa valmiiksi pussitettuja laakkeita, mutta ei muuten koskea laakkeisiin. Ylhaalla on sitten 1 sh ja 3-4 perushoitajaa ja koko soppaa lattiatasolla koordinoi care manager. No, viikonloppuna tuo jatkokoulutettu hoitaja oli jouduttu erottamaan mittavan rikosrekisterin takia, ilmeisesti jotain laakkeisiin liittyvia sotkuja. Lisaksi care manager oli tyomatkalla.

Neljannen tyopaivan kunniaksi olin siis palkkasotkuihin upppotuneen rva johtajattaren lisaksi ainoa laakkeenjakoon kelpaava, ja ylipaataan ainoa sairaanhoitaja aamuvuorossa. En tehnyt ennen klo yhta mitaan muuta kuin jaoin laakkeita ja kirjasin niita annetuiksi. Tai no, tuo on kylla liiottelua. Laakkeiden pyorittelyn lisaksi kavelin, harhailin, santailin ja palloilin ympari taloa ja etsin hukassa olevia asukkaita ja laakkeita, ja valilla kadoksissa olevia hoitajiakin. Ja toki istuin 10 min kahvitauollani. Ja vastailin dementikkojen hataantyneisiin kysymyksiin rikkoutuneista rutiineista, uudelleen ja uudelleen.

Huomista tyomotivaatiota ei kohta se seikka, etta sama meno jatkuu, uutta sijaista ei ole saatu. Wohoo. JOS vastuullani olisi ollut vain kakkoskerros ja alakerran "vaativampien" hommien hoitaminen, olisi duunipaiva ollut ihan jees. Nyt sain huhkia kahden ihmisen hommat ja arvuutella "Kuka olet" leikkia alakerrassa aika pitkan tovin. Nyt arsyttaa, etta asiat jaa rempalleen, ihan pienetkin ja asukkaillakaan ei ole hyva olla, jos saa klo 8 vahvan kipulaakkeen klo 10.30, kun ennen sita ei ole irrottaa kahta sh:ta asiaa hoitamaan, ja yksin ei huumelaakkeita saa antaa... Onneksi ke-pe akselilla on taas parempi miehitys tiedossa ja muutenkin kiireettomampaa elamaa iltavuoroissa. Ja noille paiville on luvassa armottomia shoppauskierroksia aamuille! Jostain taytyy taikoa joku sieva hamonen/mekko lauantain laukkakisoihin seka hattu. Pitsihansikkaistakin olen haaveillut. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!