lauantai 5. maaliskuuta 2011

Delfiineja

Saavuimme Kaikouran pieneen rantakaupunkiin keskipaivalla, ja hirvealla kiireella tavarat hostelliin, bikinit paalle ja kohti Dolphin Encounterin rakennusta. Tanaan uitaisiin noiden ihanien, leikkisien elaimien kanssa! Markapuku ja snorkkeli, rapylat ja lainakamera veteen ja sitten oltiinkin valmiit etelaisen Tyynenmeren viileyteen.

Se tunne, kun delfiini ensimmaista kertaa tuli uimaan lahelle ja jai kiertelemaan kanssani ympyraa, oli uskomaton. Niin kaunis, niin vapaa ja niin leikkisa. Siina se hetken aikaa kieri ja jatkoi sitten matkaa seuraavan uiskentelijan luo ihmettelemaan. Seuraavalla uintikerralla ymparilla pyori, tanssi ja ui parhaimmillaan nelja delfiinia. Niita viiletti alta ja sivuilta ohi ja kohti, ne hyppivat uskomattomia hyppyja varsin lahella ja porrasivat jokapuolella. Oppaan mukaan delfiineja oli tanaan n. 400. Mieletonta.



Kaikouran delfiinit ovat dusky dolphinseja ja taysin vapaita. Niita ei houkutella tai aidata mihinkaan, vaan ne tulevat omasta vapaasta halustaan ja uteliaisuudestaan ihmisten lahelle, ja lahtevat kyllastyessaan pois. Me viihdytimme heita hetken pitamalla hassuja aania, sukeltelemalla ja uimalla pienta ympyraa. Valilla delfiinit jaivat leikkimaan kanssamme ja uivat samaa ympyraa, valilla ne uivat heti eteenpain.

Ympyraa uitiin yhdessa


Talla kertaa delfiinit olivat todella lahella rantaa, vain 5 minuutin laivamatkan paassa, ja niita oli todella paljon. Kahdesti vaihdoimme paikkaa, hyppasimme uudelleen veteen ja uimme delfiinien lahelle pitaen samalla hassua aanta, osa jopa lauloi. Snorklaaminen alkoi sujua alkushokin jalkeen hyvin, mutta sukeltaminen oli ihan mahdotonta.




Kolmen uintikerran jalkeen maistui kaakao ja keksit ja saimme viella ihailla pitkaan vedenpinnan paalta delfiinien hyppyshowta. En ole ikina nahnyt tai kokenut mitaan vastaavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!