maanantai 9. kesäkuuta 2014

Tuulinen Wellington

Saavuimme Uuden-Seelannin pääkaupunkiin, pieneen ja sievään Wellingtoniin iltapäivällä, ja ensimmäinen tehtävä oli luovia keskustan läpi varsin pikaisessa tahdissa, ilman karttaa. Navigaattori toimi, mutta oikutellen. Se ei ollut ilmeisesti kauhean tyytyväinen äkillisestä pohjoissaarelle siirtymisestä. Halusimme käydä tsekkaamassa Mt. Victorian näköalapaikan, ja se  nyt vaan oli järkevintä tehdä auton kanssa.


 Mulla oli kuitenkin kiire ihan jonnekin muualle, Weta Cavesiin Miramarin alueelle ihastelemaan Keski-Maa-tilpehööriä ja Wetan luomuksia. Aika oli varsin rajattu, sillä auton palautushetki läheni uhkaavasti, mutta uskomattomalla tuurilla ja mun kolmen vuoden takaisella Wellington-tuntemuksella selvittiin keskustan mutkista ja päästiin Miramariin. Ja yllättäen, kuskilla oli hieman epäuskoa matkassa, kun mä intin "käänny oikealle" ja GPS ulvoi "käänny vasemmalle" tai "tee u-käännös". Ja mä olin oikeassa! Ha!
Haahuiltiin ensimmäisenä iltana ympäriinsä Cuba Streetin lähimaisemissa ja skipattiin illallinen kokonaan.  Aloitettiin sitten suoraan jälkkäristä uskomattomassa Strawberry Fate-mestassa Kent Terracella. Pelkkiä jälkiruokia koko paikka. Sokerihumala ja mahakipuhan siitä seurasi, mutta melkein oli jopa sen arvoista.

Cuba Streetin erikoinen taideteos


Aamulla oli ihana herätä sängystä, siinä vasta tajusi miten jumissa selkä olikaan kahden viikon autossa nukkumisen jälkeen. Vielä ihanampaa oli tassutella paljain jaloin vessaan, eikä lähteä vaeltamaan kylmään ulkoilmaan leirintäalueen vessoja etsimään! Aamupala oli mahtava, nautittiin Batman-tunnelmasta ja ruoasta Gotham Cafe-kahvilassa, ja sain vihdoin koko reissun ajan haaveileman breakfast burritoni! Käytännössä siis munakasrullaan tehty texmex-annos.


Burriton voimalla jaksoi kiertää koko päivän Te Papa-kansallismuseota ja sen eri näyttelyitä. Kiertävänä näyttelynä oli hyvä atsteekki-näyttely, ja maksettiin sinne sisäänpääsy. Muuten koko iso museoon on ilmainen sisäänpääsy, ja Te Papaan todellakin kannattaa varata aikaa! Siellä on todella kattavat näyttelyt sekä luonnonhistoriasta ja mm. Uuden-Seelannin vulkaanisesta maaperästä, että  Uuden-Seelannin historiasta. Maorien ja eurooppalaisten historiaa esitellään molempia, ja monissa jutuissa on Heureka-henkinen ote, saa kokeilla ja tehdä itse.

Wellingtonin perjantaiset yömarkkinat olivat vähän pettymys, Cuba Streetin viereisillä pikkukujilla oli pari kojua ja etnistä ruokakioskia, katutaiteilijoita ja epämääräinen bändi, mutta ihan hyvät alkupalat sieltä sai kasattua. Niiden avulla jaksoi kävellä keskustan toiselle reunalle  hurjat 10 minuuttia Tory Streetille japanilaiseen Kazu-ravintolaan. Ahhhhh, sushi heaven...

Epämääräisen näköinen, mutta täydellisen makuinen Volcano


Drinkit nautittiin the Library-nimisessä baarissa, ihan mielettömiä taideteoksia ja makunautintoja! Lemon Marengue Martinin kohdalla en ollut enää varma, juonko kirpeänmakeaa, ihanaa drinkkiä vai lusikoinko alkoholipitoista, kosteaa marenkia suuhuni. Miehen Toblerone oli taas juuri sitä, mitä nimi lupasi, nestemäinen Toblerone. Palvelu oli kalliille drinkkibaarille sopivaa, jazzbändi soitti taustalla ja koko mesta oli sisustettu tyylikkääksi vanhaksi kirjastoksi. Suosittelemme! Paikka löytyy Courtenay Placen varrelta.


Aamulla ehdittiin vielä kiertää käsityöhenkinen Underground Market ja shoppailla hieman, ennenkuin oli aika suunnata lentokentälle. Wetan kädenjälki näkyy myös Wellingtonin kentällä...Wellington oli kuin mini-Melbourne. Mukavan helppo turistille, sopivan hippi ja urbaani olematta kuitenkaan millään tapaa yliyrittävä tai tekotaiteellinen. Hyvää ruokaa, ihania pieniä rafloja ja kahviloita. Helpot yhteydet, siisti ja mielenkiintoinen. Sää oli aivan yhtä vaihteleva kuin Melbournessakin, ja tuulta piisasi. Mä tyydytin kaikki sisemmän nörttini LOTR-tarpeet viime kerralla, joten ei ollut tarvetta raahata miestä millekään Keski-Maan kuvauspaikka-ekskursioille, ja oli kiva vaan vaeltaa vailla sen suurempaa päämäärää tai ohjelmaa.

Weta tripod at Courtenay Place, takana Embassy Theatre

 

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana blogi sulla! :) Oon pitkään pohtinu mikä vois olla se omin ala mitä lähtis opiskelemaan ja tä blogi on kyl inspannu entisestään hakeutuun sairaanhoitajaks :) Ois unelma matkustella ja työskennellä eri puolella maailmaa, varsinkin Australiassa Englannissa tai USAssa. Mulla olis muutama kyssäri justiinsa ammattiin ja opiskeluun liittyen jos jaksat vastata niin oisin todella kiitollinen! Kävitkö ihan suomenkielisen amk:n vai oliks englanti opiskelukielenä? (Englanninkielisestä olis varmasti apuu kun haluaa ulkomaille töihin, mutta pärjääkö suomenkieliselläkin?) Mikä työssäs on raskainta ja mikä ihaninta? Onk jotain asioi mitä pitäis harkita kunnol ennen alal hakeutumist? :) Loistavaa talven jatkoo sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva, että blogista on ollut hyötyä uravalintaa miettiessä! Reissu+duunihaaveissa kannattaa pitää mielessä se, että rekisteröinnit mm. Ausseihin ja jenkkeihin vaikeutuu koko ajan, eli edessä on kallis paperisota, ennenkuin voi aloittaa hoitajan hommat ulkomailla.

   Mä kävin suomenkielisen ensihoitajalinjan, mutta eiköhän sieltä sairaanhoitajapuoleltakin valmistu ihan kelpo kansaa. :) Varmasti siitä englanninkielisestä on omalla tavallaan apua, mutta siinä on myös ristiriitaa harjottelupaikkojen jne kanssa, mitkä on suomeksi. Ja suurin osa opettajista EI ole natiiveja, eli siellä opiskellaan sitten englantia ties miltä pohjalta.

   Vuorotyö on raskasta ja jatkuva rytminkääntö ei sovi kaikille, samoin osastolla kiireiset päivät kun tuntuu, ettei aika riitä kaikille potilaille.

   Poista
 2. Kiitos perinpohjaisista matkakertomuspostauksista! Tuntuu täältä käsin suorastaan epätodelliselta ihmemaalta tuo Uusi-Seelanti, ja toisin kuin ehkä yleensä, kuvauksesi sen kuin vahvistavat siitä luomiani täydellisyysmielikuvia. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Sun mielikuvat ei petä, Uusi-Seelanti on juuri niin täydellinen, kuin mitä minä ja monet muut hehkuttavat. Täynnä erilaisia seikkailuita ja upeita maisemia!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!