keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Puoli jalkaa (ja mieltä) jo lomalla...


Kaksi viikkoa ja kaksi päivää, ja tämä perhe lähtee valloittamaan Eurooppaa! Olen niin innoissani koko reissusta, etten tiedä mistä intoilla eniten. Päällimmäisenä on mielessä tottakai perheen ja ystävien näkeminen ja vauvan esitteleminen kaikille läheisilleni. Olemme muutaman Suomi-loman kokemuksella yrittäneet räätälöidä kasaan kaikille rentouttavan loman. Viime kertojen perusteella olemme oppineet sanomaan ei, ja rajaamaan aikaa myös meille itsellemme. On vaikea olla jämpti ja kieltäytyä vierailupyynnöistä kauempana asuvien sukulaisten ja kavereiden luona, mutta vielä kurjempaa on suorittaa lomaa autossa ja junassa istuen.

Joten.. lähdemme Prahaan joulumarkkinoille, vain me kolme. Viisi päivää puhtaasti kiertelyä, rentoa oleskelua, hyvää ruokaa, tunnelmallisia joulumarkkinoita ja hotellielämää. Edellisellä kerralla Suomesta muualle lähtö, ns. lomalta lomalle, oli miehen toive ja idea ja toteutui vain osittain. Sitä edellisellä kerralla lähdimme kahdestaan Pariisiin, ja tuo reissu pelasti muuttostressissä kiristyneen mielenterveyteni ja auttoi taas jaksamaan.

http://www.tripsteri.fi/wp-content/uploads/2014/11/praha-talvi.jpg
Maakuntamatkailun olemme rajanneet yhteen lentäen tehtävään reissuun. Menemme ystäväpariskunnan luo viikonlopuksi. Kaupunki on miehelle kokonaan uusi, ja minäkin olen käynyt siellä vain kerran, opiskeluaikana haalaribileissä. Molempien oli siis helppo vastata myöntävästi ystävien kutsuun, kun sopiva ajankohta ja edulliset lennot löytyivät. On tavallaan helpottavaa, kun yhdessä päätimme pitäytyä tässä yhdessä viikonloppureissussa ja viettää muut viikonloput Helsingissä perheeni luona. Mahdollisuuksien mukaan sitten muita sieltä käsin treffaillen. Veikkaan, että moni muukin ulkosuomalainen kipuilee saman asian kanssa Suomen lomia suunnitellessaan, ulkkariblogeissa on tästä juttua säännöllisesti.

Pääsen myös pitkästä, pitkästä aikaa jakamaan suomiystävän hääonnea! Yksi ulkosuomalaisuuden kurjimmista puolista on Suomessa olevien läheisten isoista jutuista paitsijääminen. Tämä riippuu tietysti myös välimatkasta ja Suomessa käymisen helppoudesta ja reissujen tiheydestä. Australia ei ole matkustusajoiltaan ja hinnoiltaan sieltä helpommasta tai halvemmasta päästä, joten omat reissuni Suomeen ovat rajoitettuja. Niinpä harmillisesti monet häät, valmistujaiset, tohtorikaronkat ja muut juhlat ovat jääneet välistä. Osallistuin veljeni häihin Skypen välityksellä, mutta ei se nyt vaan ole sama asia. Niinpä olen hyppinyt innosta kuultuani tulevasta hääjuhlasta, ja kyttäilen postilaatikkoa päivittäin, josko se paperikutsu jo tänään tulisi...

Olemme sopineet perinteisiä tyttöjen iltoja kaveriporukalla, sekä brunsseja ja lounaita minne miehet ja muksutkin pääsevät mukaan. On myös monta uutta, pientä tulokasta tavattavana. Pääsemme myös miehen kanssa sitsaamaan huippuseurassa, vaikka mies vähän irvistelikin kun ilmoitin, että se tarkottaa sitten puvun mukaan pakkaamista!

Rehellisyyden nimissä odotan myös kahdenkeskistä parisuhdeaikaa kuin kuuta nousevaa. Innokas mummi hommiin, ja me pääsemme miehen kanssa ihan vaikka leffaan kahdestaan. Aikuisten näytökseen, eikä mihinkään aamupäivän Mums & Bubs-näytökseen hiljasilla äänillä ja kirkuvilla lapsilla säestettynä. Ja lunastamaan antamani  miehen valmistujaislahjan, illallinen hyvässä ravintolassa, kahdestaan. Luksusta, mikä ei valitettavasti täällä Perthissä ole onnistunut ja mikä tulee todella tarpeeseen kuuden kuukauden vauva-arjen jälkeen.

Ei enää kauan! 

6 kommenttia:

 1. Onpas tuttua tekstiä! Tää ulkosuomalaisen lomanvietto saa ihan uuden käänteen kun beibi tulee kuvioihin mukaan. Me tehtiin jo myös päätös jo ihan ekalla Suomen reissulla, että ollaan vain rauhassa ja osataan sanoa myös ei. Ollaan oltu kahdesti Suomessa beibin kanssa, ja tuo taktiikka on ihan välttämätön... muuten saisi olla juoksemassa joka paikkaaan, koko ajan. Italian anoppilassa sovittiin anopin kanssa että kun kohtuullisen intensiivistä menoa on joka tapauksessa luvassa, järjestetään pieni juhla yhtenä päivänä vauvalle ja muuten rentoudutaan. No, anoppi oli kutsunut 55 sukulaista paikalle ja tuo juhla oli vähemmän rento, mutta ainakin se hässäkkä oli vain yhtenä päivänä!

  Me ollaan aina Suomen reissuilla Kuopiossa, Helsinkiin olisi pidemmällä jouluvisiitillä kiva mennä ystäviä moikkaamaan mutta mä en ole onnistunut bongaamaan edullisia lentoja niin että ne sopisi aikatauluun. Junaan tai onnibussiin en suostu. :D Ihanaa Suomen matkaa teille, ja nauttikaa Prahasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mikä määrä sukulaisia pienissä juhlissa!

   Poista
 2. Ekalla Suomen reissulla, jolla tyttö oli mukana kaikki meni vahan juuri niinkuin ei pitaisi. Tyttö oli 2kk ja kaikki aika meni oikeastaan ystavien ja suvun ehdoilla, se oli miehen ainoa loma sille vuodelle joten siita viisastuneena myöhemmin tehtiin toisin. Viime kesina olemme tarkoituksellisesti viettaneet osan lomaa sukulaiseni luona ja paikkakunnalla, jossa ei asu ketaan tuttuja! Ihanaa kun saa tehda mita lystaa eika kukaan odota meita mihinkaan. Monilta unohtuu etta ulkosuomalainen tulee myös lomalle ja monesti maasta, jossa ei ole yhta ruhtinaallisia lomia kuin Suomessa, tarkoitus ei siis ole vain tulla vierailemaan kaikkien luona heidan aikataulujen ja menojen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tää, että loma ei sitten äkkiä olekaan enää loma, vaan suorittamista, vaikka kuinka olisikin ihana nähdä kaikkia. Uskon, että nyt ollaan saatu kiva tasapaino meidän reissuun. Toki lähes 2 kk reissuaikakin auttaa, ettei tule niin kiire.

   Poista
 3. Ihanaa reissua! Mä menen Suomeen vain 12 päiväksi, joten todellakin aion tavata vain lähiperhettä ja läheisiä ystäviä. Kesällö sitten pidemmäksi aikaa, ja sillon voin nähdä muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa Suomen lomaa myös sulle, on varmasti tärkeä breikki päästä hetkeksi taas elämään ns. normaalia elämää. :)

   Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!