perjantai 13. joulukuuta 2013

Pitkä kuuma kesä

Pitkä kuuma kesä on sitten alkanut. Eilen oli +34, tänään ennustettu +40. Mun suomivieras hihkuu innosta ja hyppii tasajalkaa ja suunnittelee miten saisi maksimoitua auringonottoajan. Eilisella piknikillä Kings Parkissa mä olin se tylsä Wanhus joka siirteli vilttiä varjoon ja lisäili extrakerroksia aurinkorasvaa kun vieressä levitettiin korkeintaan öljyä iholle.

Kuumuus on saanut mut rakastumaan meidän taloon entistä syvemmin. Alakertaa kiertävä katettu terassi (plus autokatokset) varjostavat taloa niin, ettei aurinko pääse kuumentamaan seiniä. Yläkerrassa on toki kuuma päivällä, mutta siihenkin auttaa ilmastointi. Koko yläkerran kattava ducted evaporative-systeemi toimii Perthin kuivassa kuumuudessa täydellisesti. Ilma siis kiertää joidenkin katolla olevien vesipaneelien läpi ja siinä sitten viilentyy, näin tieteellisenä selostuksena.

Mies karkasi siis eilen työmaalle ja me jäätiin Annan kanssa pitämään akkavaltaa taloon. Enää kolme kaivosleski-viikonloppua ennen lomaa ja toivottavasti myös lopullisesti, ja näistä tämä yksi menee näin kivoissa fiiliksissä.

Tänään on suuntana ranta kun mulla on ylimääräinen vapaapäivä töistä, veikkaisin että Cottesloe valikoituu kohteeksi. Se on ehdottomasti mun lempiranta Perthissä ja nyt kun ei ole mies kitisemässä vieressä että siellä on huonot aallot ja tylsää, niin ei tarvitse tehdä kompromisseja. Cottesloessa on iso aallonmurtaja, ja ehdottomasti pienimmät aallot. Mitä pohjoisemmaksi rantaviivaa lähtee, sitä isommiksi aallot muuttuu. Scarborough on muutenkin vähän rough and tough, ja Trigg Beachilla on ollut kaameat aallot niinä kertoina kun olen siellä ollut. Hyvä surffimesta, huono lässyköiden uintipaikka.

Cottesloe Beach
Voisin jopa yrittää muistaa ottaa kameran mukaan, niin saisi vähän tuoreita Perth-kuvia. Kun vieressä pyörii jättimäisellä järkkärillä varustettu suomivieras, niin saattaa itsekin vaivautua ottamaan muutaman kuvan..?

Olen samalla pohtinut bloggaamista ja aiheita ja kuvia ja kasvoja ja anonyymiyttä ja vaikka mitä. Mitä pidempään olen ollut poissa Suomen sairaalamaailmasta, sitä vähemmän muistan enää maiden välisiä eroja. Olen työskennellyt pidempään Australiassa hoitajana kuin Suomessa, ja sairaalamaailman kulttuurierojen vertailu alkaa muuttua ponnettomaksi. Enhän osaisi edes tehdä nykyistä työtäni Suomessa ja suomeksi. Siitäkin syystä taidan tehdä pienen linjamuutoksen.


2 kommenttia:

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!