tiistai 24. joulukuuta 2013

Gourmet Perth

Perth ei ehkä ole Melbournen kaltainen ravintolaparatiisi ja täällä ihmiset jonottaa lampaina Jamie's Italian-raflan edessä vielä kuukausia avajaisten jälkeen, mutta on täälläkin omat ravintolahelmet. Ne harvemmin vaan ovat keskustassa. Ne pitää itse etsiä keskustaa ympäröivien alueiden tarjonnasta ja vaan tietää, minne mennä. Hyvä alku on suunnata esim. Leedervilleä, Northbridgeä tai Mount Lawleytä kohti, tai vaihtoehtoisesti käyttää Urbanspoon.comin arvioita hyväksi.


Me testattiin Annan kanssa pari uutta ja pari mulle tuttua, vanhaa paikkaa. Iloisin löytö oli Ingelwoodin alueelta, täysin sattumankauppaa Urbanspoonin arvioiden perusteella valikoitu Cecchi's. Ihana, pieni italialainen rafla, joka on rakennettu tunnelmallisen, vanhan asuintalon tiloihin. Ruoka oli herkullista, tunnelma ihana ja mikä suloisinta, paikan omistaja pyöri lattialla kättelemässä ja tervehtimässä ruokailijoita, tarjoilemassa keittiön tervehdyksenä lähettämiä maistiaisia ja kyselemässä kuulumisia paksulla italia-englanti-sekoituksella. Mun herkkä kohta on selkeästi nämä pulleat herrasmies-italialaispapat ja niiden ihana aksentti ja ystävällinen, eikä yhtään limainen tai lipevä kohtelu. J sai kyllä moneen otteeseen kuulla olevansa paikan onnekkain mies kahden kauniin naisen välissä.. Mies vaan vaikutti aidosti niin iloiselta, että olemme tulleet juuri hänen paikkaansa, kätteli kaikki vieraat sisääntullessa ja poistuessa ja oli vaan niin suloinen.

Lauantaina testasimme mun vanhan rakkauden, ihan keskustassa olevan, modernia japanilaista tarjoavan Shiro Izakayan. Hieman ontuvasta ja viileästä tarjoilusta huolimatta ihan mieletön kokemus. New Sushi-nimellä tarjoillut alkupalat olivat täydellisiä, samoin popcorn prawns. Pääruoaksi valikoitui Salmon in 3 ways ja Pork Belly, ja ne oli molemmat ihan mielettömiä! Tilattiin eri annokset, molemmilla oli nämä kaksi vaihtoehtoina, ja jaettiin sitten annokset. Yksi parhaimmista Pork Bellyistä, mitä olen hetkeen maistanut, ihanan rapeaa ja maistuvaa.

Pork Belly

Iloinen suomineito uudessa enkelimekossaan

Lohta savustettuna, teriayki-kastikkeessa ja sashimina


Ilta päättyi Bobèche-nimiseen drinkkibaariin yksille. Bobèche on ihana, pientä luksusfiilistä tarjoava kellaripaikka Heritage-ravintolan alakerrassa St.Georges Terracella. Jälleen kerran, laadusta on kiva maksaa. Eka drinkki ei vaan maistunut, gin ja joku muu teki Annan drinksusta saippuavettä muistuttavan herkun, mutta ennenkuin ehdittiin asiaa pidempään ihmetellä, oli tarjoilija jo vaihtanut sen toiseen ja baarimikko tuli vielä erikseen tsekkaamaan, että maistuuhan tämä uusi paremmin.


Mount Lawleyssa testattiin työporukalla uusi meksikolainen, El Publico. Rentoa, meluisaa ja eloisaa. Ruoka oli hyvää, meille oli isolle porukalle tilattu valmiiksi niiden 13 ruokalajin maistelumenu, eikä odotukset todellakaan pettäneet. Muiden ilta jatkui kosteissa tunnelmissa, mutta meillä oli Annan kanssa aamulla varattuna melontaretki ja aikainen aamu, joten tequila+tabasco-shotit joita meidän ylilääkäri yritti puoliväkisin juottaa jäi nauttimatta.

Mun toinen Mount Lawleyn suosikki, Monte Fiore taas sai niin pitkän miinuksen, ettei sellaista näppäimistöltä löydykään. Ei koskaan enää. Omistajanvaihdoksen jälkeen homma on mennyt pahasti alamäkeen, ja noin töykeää palvelua ja keskinkertaista ruokaa ei tule enää ikävä. Sääli, sillä se on ollut ekasta kerrasta alkaen yksi mun lempirafloista Perthissä ja paikka, minne J vei mut meidän ekana Perthin iltana.

Kaikki postauksen kuvat on (C) Anna Vanhanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!