sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

VersUGG

Lauantain tyylipoliisit baarissa-reissun jalkimainingeissa voisin vihdoin vaantaa jo lokakuusta asti mielessa kummitelleen anti-UGG-postaukseni. Infoplajays: ne ei ole ulkokayttoon. Ne ei nayta hyvalta littaan astuttuna. Ne perus-UGGit ei nayta hyvalta hameiden ja legginssien kanssa. Se, etta tuhansilla muilla on UGGit, ei tee niista yhtaan paremman nakoisia. Kimalteet, strasselit, kukkaset ja bling bling ei auta asiaa. Joo, ne on lampimat ja ihanat tossut, but that's it. 

Mikaan kuvio tai teksti ei tata juttua paranna.. ne ei ole ulkokengat! Ei ainakaan kesaisessa Kaliforniassa!

Uggien lammasvuori ja loysa rakenne ja olematon sisapohja on luotu aussien kotitossu-kayttoon, ja on vaikea ymmartaa miten ne on saavuttaneet niin jarjettoman suosion ulkokenkina muualla maailmassa. Liukas pohja, herkka ulkomateriaali ja edelleen, olematon jalkapoydan tuki... seka sikamainen hinta, varsinkin talla jenkkifirman "aidoksi UGGiksi" brandatylla UGG Australialla, joka on siis jossain Aasiassa valmistettu topponen, jonka ainoa australialainen osa on siina nimessa. Jollain markkinointityypilla on ollut juhlapaiva. Australiassa UGGit on taysin hyvaksytty ja yleinen sisajalkine talvella, suorastaan pakollinen varuste kesa-heinakuun kylmiin aamuihin ja hyytaviin iltoihin. Ne jalassa on ihan ok kayda viemassa roskat ulos, mutta jos poistuu yhtaan pidemmalle nuo topposet jalassa, on auttamattoman bogan, paikallinen versio valkoiselle roskasakille. Ja boganit pyorii sitten lapi talven (ja syksyn ja kevaan ja osa kesankin.. :O) UGGit jalassa. On ihan normaalia bongata kesalla mimmi UGGit jalassa ja vieressa poikaystavalla board shortsit ja thongsit. UGGien ulkokaytto on siis saanut aika vahvan kielteisen leiman minunkin tuoreessa maahanmuuttajapaassani.

Versaillesin reissulla mulla tayttyi mitta, ja me alettiin J:n kanssa laskemaan huviksemme, monet UGGit bongataan paivan aikana, ja ma sitten tuhmana tyttona hieman kuvailin tata saldoa myos. Ihan jarjetonta, mika maara rumia, rikkinaisia ja ylipaataan kaameita UGGeja vastaan kaveli, raahusti ja laahusti teinityttojen ja vahan vanhempienkin jaloissa. Jatkettiin samaa hupia Pariisissa koko loppuloma, ja hauskaa piisasi. Kuvat on otettu hiljaisella jarkkarilla puolisalaa tarkentaen katsomatta kohteeseen, tai kuvaten sneakysti jotain muuta mukamas ettei kellekaan vaan tuu paha mieli. Niiih.
Leggins+UGGit. Vai pitkat kalsarit ja aamutossut..?

Toinen perusvaihtoehdoista, kireat farkut ja UGGit

Huono, huonompi, huonoin.
Konsepti nayttaa olevan siis aika yhteneva: tiukat poksyt, joko farkut tai legginsit, ja enemman tai vahemman linttaan astutut UGGit. Kaunista? Ei juuri. Muodikasta? Ilmeisesti. Ja naita kuvia olisi kymmenittain lisaa, mutta ehka taa riittaa taltaeraa. Talven kylmina hetkina voin sitten julkaista kuvan asianmukaisesta UGGien kaytosta verkkarit paalla ja viltin alle kaariytyneena sohvalta.. ;)

6 kommenttia:

 1. Haha tää oli ihan mahtava postaus! :-D Mä oon sun kanssa täysin samaa mieltä noista kengistä. odotin lähes kauhulla lämpenisinkö niille koskaan, mutta en onneksi. Mikään ei ole kamalampaa kuin likaiset ja ryttyiset uggit.. joita valitettavasti näkee liian usein täällä suomessakin.

  <3: Anniina

  VastaaPoista
 2. Hahaa, oon niin samaa mieltä noista UGGseista. Itseltä ei niitä vielä löydy koska oon pärjännyt täällä talven hyvin villasukilla sisällä mutta oishan ne ehkä kätevät just sisäkäyttöön koska nää laattalattiat on niin kylmät talvisin, että se kylmyys tulee villasukista läpi. Mutta siis ulkokäyttöön en niitä ostais. Musta se on melkeen sama kun lähtis suomalaiset reino-tohvelit jalassa ulos. Tämänkin olen valitettavasti nähnyt pariin otteeseen :)

  Edelliseen postaukseen viitaten mä harrastan myös tota tyylipoliisina heilumista muiden suomalaisten kanssa täällä. Ihmetellään sitä miten moni aussitar on unohtanut pukea housut jalkaan ;) mun yks kaveri täällä on nimenny ne liian lyhyet ja muutenkin mitää peittämättömät mekot yms vaatteet lutkarievuiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lutkariepu on mainio sana, taytyykin opettaa se miehelle heti ensi viikolla, ja alkaa kayttaan sita koodisanana ihmisbongailussa :D Ja juuh, laattalattioille UGGit on aussie-talvessa ihan ehdoton edellytys, villasukat ei vaan riita. :/ Ja Reinot on kuulemma nykysin muotia ulkokaytossa, OMG.

   Poista
 3. Oletpa saanut räpsittyä melkoisen kuvakavalkadin!;) Minä en myöskään ymmärrä, miten UGG:t ovat saaneet niin suuren suosion juuri täällä Keski-Euroopassa ja vieläpä muodin mekassa Pariisissa. Sen (ja vain hippusen) verran puolustan paikallisia, että täkäläiset talvet ovat kovin koleita & hyisiä, joten lammasvuoristen saapikkaiden lämpö ainakin varmasti vetoaa joihinkin.
  Terkkuja paljon sinne serkkutytöltä!
  -Sulla on kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, talvi, mutta noi kuvat on otettu lokakuun puolivalissa! :D Ihana kun kommentoit, terkkuja takas! <3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!