lauantai 3. maaliskuuta 2012

Puhun englantiakin, puhunkin englantia

Kaivosleskeys-viikko taas meneillaan. J on ollut duunissa tiistaista lahtien, ja mukana tyuomaalle seuraa uskollisesti Beginners Finnish-kirja. Otsikon mukainen kieliopillinen pikku pohdinta oli vaivannut J:ta puoli tyovuoroa eilen, ja mina sita sitten selittelemaan puhelimessa, etta miten tama -kin paate on ihan eri juttu naissa asiayhteyksissa. Voi J-parkaa, ei mies tainnut saada asiaan mitaan selvyytta, pain vastoin... Mista saisi hommattua kunnollisen opettajan raukalle?

Omassa paassa on taas suomi ja englanti ihan sekaisin. Tuleehan taalla valilla juteltua suomea ihan kunnolla ihanan Finns in Perth-ryhmittymamme kanssa, mutta ajattelukielena on kylla aika vahvasti englanti, enka kotona mieti suomeksi juttuja, paitsi kirjoittaessani meileja tai blogia, tai nyt viime viikkoina lukiessa suomeksi joko kuivahkoa ammattikirjallisuutta tai muuttokuorman uumenista paljastuneita kirja-aarteita. Viimeiset pari paivaa ovat kuitenkin menneet todella vauhdikkaan suomenpuhumisen merkeissa!

Muutaman mutkan kautta meidan vierashuoneen koekayttajaksi ja esitestaajaksi paatyi ihana suomalainen reissaaja Anna, joka tykittaa suomea kolmesataa sanaa sekunnissa-tahdilla eika vasy ilmeisesti koskaan. On ollut hauskaa! Seuraava suomivieras ja maailmanmatkaaja saapuu maaliskuun lopussa katkaisemaan kolmen viikon yksinoloputkeani todella katevasti ja tuo mukavan tuulahduksen opiskeluajoista mukanaan.

Viime viikolla iski myos hilliton karjalanpiirakka-ikava! Hetken jo mietin harhaisessa paassani, etta josko kokeiltaisiin niiden leipomista, mutta ehka jatkan kokkaus-itseluottamukseni kasvattamista jollain helpommalla ensin.. J:n 34-v synttareiden kunniaksi vaannetty kakku sentaan onnistui mita parhaiten. Pikkuhiljaa mina ja tuo kaasu-uuni alamme paasta parempiin valeihin, enka vihaa sita enaa sydameni pohjasta. Ihan vahan vaan.

Perisuomalainen taytekakku maistui myos Australiassa
Ehka seuraava askel on sitten ukin piirakka-koulun oppien kokeilu.. Ihanarakas ukkini piti meille siis kaytannon opetusta karjalanpiirakoiden leipomisesta..

aussilaista pulikan pyoritysta

RypytysoppiaValmiit herkut

Saali, ettei paikallisesta Ikeasta saa pakastekorvapuustien, Daimin ja pingviinikarkkien lisaksi myos karjalanpiirakoita...

2 kommenttia:

 1. Karjalanpiirakoita olis täälläkin ikävä ja kesäkuussa kun pääsen suomeen käymään niin suunnitelmissa on ahmia niitä ihan hullun lailla :) Pitäis varmaan opetella leipomaan niitä ni sais sitten Australiassakin herkutella niillä. Mieskin kun sattuu niistä tykkäämään...

  Suomi-vieraita on aina kiva saada :) Perth on meilläkin lomakohde listalla joskus tämän vuoden aikana.
  Mulle käy muuten usein noin, että puhun suomea todella nopeesti ja paljon ja taukoamatta kun täällä silloin tällön sitä pääsen käyttämään. Tulee, ehkä sellanen olo, että tästä tilaisuudesta täytyy ottaa kaikki irti kun ei koskaan tiedä millon sitä pääseen rupattelemaan suomeksi seuraavan kerran :)

  VastaaPoista
 2. Meilla on siis treffit Perthissa! :)

  Ei tuo piirakoiden leivonta mahdotonta ollut, mutta silloin olikin asiantuntija paikalla, Ukki leipooo valehtelematta parhaat piirakat ikina. Omien taitojen kokeilu yksin vanhan pelottaa :D ja taalla tykataan molemmat noista piirakoista myos!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!