maanantai 13. kesäkuuta 2011

Herkkupaiva

Viikonloppu oli vauhdikas ja ohjelmantayteinen, paljon ihmisia ja paljon tekemista. Lounasta J:n vanhemmilla, illallista J:n kavereiden kanssa ja asioiden hoitelua. Sunnuntaille J oli suunnitellut aussifudis-tietamykseni nostoa seuraavalle tasolle, eli livepelia. Onneksi ei ollut ehtinyt lippuja ostamaan, silla sattumankauppaa kasiimme putosi kaksi firmalippua, kaikilla herkuilla.

Subiaco Oval, eli Patersons Stadium

Vietimme siis lahes koko sunnuntain Subiacolla katsomassa Fremantle Dockers-Essendon Bombers AFL-pelia, ja samalla nautimme todella herkullisista tarjoiluista ja hiprakkaisesta esimiestason seurasta, jotka suorastaan villiintyivat kyselemaan tunnollisen tyontekijansa mielipiteita asiaan jos toiseen. 

Pelin aloitus, eli tuomari suorittaa bouncen

Sydan lampenee paiva paivalta enemman aussifudikselle, vaikka siita puuttuu jenkkifudiksen suunnitelmallisuus ja organisoitu yhdessa suorittaminen. Footy on vauhdikasta, tilanteet vaihtuvat jarjetonta tahtia ja pelikatkoja on harvakseltaan. Perusidean ymmartamiseen ei tarvitse satasivuista opaskirjaa. Livena peli naytti viela paljon vauhdikkaammalta kuin telkkarin valityksella ja maalitilanteita tuli jatkuvasti, toisin kuin esim. soccerissa. Ja se allottava filmaaminen puuttuu! Maalihaarukoita on nelja, joista keskimmaisesta saa 6, ja uloimmista yhden pisteen potkaistessaan pallon maaliin. 50 metrin onnistuneet potkut olivat tavallisia, ja valilla mita kummallisemmista kulmista tai sivuttain potkittuja.


Etsi kuvasta pallo
Freo voitti pelin niukahkolla marginaalilla, johdettuaan ensin puoliajalle mentaessa rokaletappiota enteilevilla lukemilla. Takaisin pukukopista palattiin heissulivei-asenteella ja tehtiin homma todella vaikeaksi itselle. Kuulostaako tutulta? Tama on kuulemma Freon jokakertainen perussynti. Tiedan ainakin, mita joukkuetta en ala kannattamaan. Lansirannikon joukkueita sarjassa pelaa kaksi, joten kai se on kiskottava sinista ja keltaista paalle ja kannustettava West Coast Eagleseja pysyvammin. Joku joukkue mun on jokatapauksessa valittava "omakseni", silla kysymys kannattamastani jengista on usein viiden ensin kysytyn asian joukossa uusia ihmisia tavattaessa. Toistaiseksi olen viela onnistunut luikertelemaan vastaamasta olemalla uusi ja eurooppalainen, mutta eikohan tuo armonaika ala kohta loppumaan..

Bonuksena kireat peliasut ja ihan urheilullisia tyyppeja pari tusinaa
 Kaikenkaikkiaan upea paiva ja upea peli. Hieman ehka helmia sioille nuo meidan liput, ja J pelkaakin etta olen nyt pilalle hemmoteltu ja tavan kansan liput ei enaa tunnu missaan. Ei sentaan. Mutta voisihan tata verrata siihen, etta lahes taydellinen soccer- ummikko raahattaisiin seuraamaan vippilipuilla ManUn tai Liverpoolin pelia ensimmaisena pelinaan. Ei ihan, mutta melkein. Footy on sydamen asia, etenkin WA:ssa ja Victoriassa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos linkkivinkistä, tämähän on vallan mielenkiintoista! AFL kelpaisi varmaan niille, joiden mielestä amerikkalaisessa jalkapallossa "ei tapahdu mitään". Eikä sitä oikein silmänruokalajiksikaan voi sanoa. ;)

    VastaaPoista
  2. Jaa, kyllä mä jefukentältäkin silmänruokaa löydän.. Ja pelikaverin sanoin, sen helpottamiseksi on nää "katalogit", pituudet ja painot ja ikä, kuva aina plussaa. ;) joku tylsä niitä kai pelaajaluetteloksikin kutsuu..

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!