sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Herkuttelua

Alle 6 kk ulkomailla, ja jo on ikava suomiherkkuja... Ei polttava ikava, mutta kun tilaisuus tarjoutui skandinaavisen  buffetpoydan herkkuihin Miss Maud-ravintolassa, tartuin siihen heti. J oli rohkea ja otti ennakkoluulottomasti buffet-vaihtoehdon.

Selvapainen ja minikokoinen Silja/Viking Line simulaattori! Sillia, salaatteja, katkarapuja, ihan ookoo-tasoiset lampimat ruoat, tummaa leipaa ja ihanat jalkiruoat seka tietysti jalkeenpain iskenyt uskomaton ahky. Sinappisilli maistuu sinappisillille myos taalla :) Hyvaa oli!

Omat kokkaustaitoni laitoin koetukselle myohemmin talla viikolla makaronilaatikon muodossa. Hyvaa tuli, kaasu-uunin temppuilusta huolimatta. J tykkasi myos, vaikka omien sanojensa mukaan inhoaa kananmunia. Kummasti se munamaito kuitenkin upposi ruoan paalla.. Koska kananmunia jai yli, piti ne tietysti hyotykayttaa tanaan aamulla pannariin. Maailman paras pannukakku oli maailman parasta myos taalla! Hieman haastellista tuo poikamiesboksi-varustellussa keittiossa kokkaileminen kylla on. Mitta-astiat ovat vahan mita sattuu, kunnon kippoja ja kulhoja ei ole, ja kuulemma "desilitra" on pelkka urbaani kasite, eika osa metrista jarjestelmaa. Mittaile siina sitten tarkkoja maaria maitoa ja jauhoja.. No, en valita, silla hyvaa ruokaa J on tahan mennessa kokkaillut meille ja koen itseni aika hemmotelluksi, etta kokkaan ensimmaisen kerran n. kuukauden yhteiselon jalkeen jotain ihan omatekemaa. Parempi myohaan kuin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!