lauantai 26. helmikuuta 2011

Te Papa! Ihana Te Papa!

Wellingtonin toinen paiva kului museotunnelmissa. Ja voi millaisessa museossa! Te Papaa on jokaisessa NZ-opaskirjassa hehkutettu hienoksi kokemukseksi, mutta olin silti yllattynyt, kuinka hieno mesta se olikaan! Kuvitelkaa Kansallismuseo, Heureka ja Luonnontieteellinen museo saman katon alle, tyylikkaasti yhteenliitettyina ja sekoitettuina, ja tuloksena on laimea versio Te Papasta.

Ikavan ajankohtainen maanjaristys-nayttely, Uuden-Seelannin historiaa seka maorien, etta eurooppalaisten nakokulmasta, modernimpi 1900-luvun osio, ulkona oleva puisto-osuus ja vaikka mita muuta. Ilmaiseksi. Kaikissa nayttelyissa oli paljon kokeile, kosketa-juttuja, hyvia videoklippeja ja havainnollistavia kuvia. Teoria-osuuksia luonnonhistoriallisella puolella esitettiin monella eri tavalla, ja lapset oli huomioitu siina sivussa mukavasti. Rauhallisempaa kuin Heurekassa, mutta enemman elamaa kuin Kansallismuseossa. :)

Golden Days-elokuva oli hysteerisen hauska yhdistelma videoklippeja ja museoesineita, jotka ponnahtelivat pimeasta esiin.

Koko paiva siella vierahti, ja edelleen jai paljon nakematta. Koska mennaan uudelleen?

ps. matkaohjelma on bussiyhtion toimesta muokattu. Emme onneksi joudu lentokenttaa lahemmaksi Christchurchia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!