maanantai 14. helmikuuta 2011

Oodi Alkolle

Mennessani vuonna 2004 toihin viinakauppaan en tiennyt viineista juuri mitaan. Join halvinta mahdollista makeahkoa valkkaria tai mahdollisimman mehumaista punkkua. Kiitos Alkon kattavan koulutuksen muovautui minusta aika nopeasti edes siedettavan tasoinen viini-ihminen, perheeni mielesta viinisnobi. Taman muka-snobeilun alettua alkoi kasvamaan myos kiinnostus viinitiloilla vierailuun, ja koska aussiviinit ja erityisesti aussi-shiraz on top ten-listan ykkosena, on Barossa Valley Adelaiden lahella ollut jo pitkaan haaveilun kohteena.

Greyhoundin bussipassin viimeiset kilometrit tuli siis kaytettya Prime Mini Toursin koko paivan retkeen. Ihan mahtava reissu, jopa siita huolimatta etta Jacob's Creek ei kuulunut ohjelmaan. Wolf Blass, Simpatico, Kies ja... neljas oli ilmeisesti niin vaikuttava, etta nimi on jo unohtunut!
 


Wolf Blassin ja Simpaticon maistelut olivat ohjattuja ryhmajuttuja, valissa vain tunnin 3 ruokalajin lounas Wine Inn-ravintolassa. Kenguru-ahky. WB:lla maisteltiin perusjuttuja, seka maksusta sai kokeilla Black ja Platinum-sarjan viineja. Black Shiraz oli kylla hurjan hyvaa, mutta ei ehka ihan $130 arvoinen nautinto pulloittain ostettuna... Jo ensimmaisessa paikassa erotti tissuttelijat viini-intoilijoista ja maisemista ja "ilmaisista" viineista nauttimaan tulleet niista, joilla oli ostoaikomuksia. Taysi matkalaukku ja ei-taysi pankkitili hillitsivat omia ostohaluja tehokkaasti, vaikka etenkin Kiesin viinitilan jalkkari-punkku ja frozen muscat olivat todella lahella pankkikortin vingutusta. Mutta kiitos Alkon aikanaan herattaman kiinnostuksen ylipaataan olin reissussa mukana ja osasin kysya muutakin kuin "can I have more?".

Kallista, mutta hyvaa herkkua

Kaksi muuta viinitilaa olivat pienempia perheyrityksia, maistelut rennompia ja valikoima maisteluiden suhteen laajempi. Muutama annos alkoholia oli lisaksi saanut ihmiset entista puheliaammiksi, joten mielipiteita tuli vaihdettua ja vertailtua muiden maistamia tuotteita.

Reissun opas/kuski oli ihan mahtava monitoimimies, surffiopettajasta viininviljelijaksi, ja nyt turistioppaana. Ajomatkalla tuli siis kattava infoplajays SA:n historiasta, surffaamisesta ja viininteosta. Ennen viinitiloja vierailtiin mm. Big Rocking Horsen luona:

Varsin iso keinuhevonen
Paluumatkalla pysahdyimme Whispering Wallilla, iso pato Barossa Reservoirilla, jonka 140 m pitka betoniseina kantaa paasta toiseen aanen kirkkaana ja selvana. Uskomaton akustiikka!

Patoallas, nykyaan palokunnan vesivarasto maastopaloihin

Kuiskausten seina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!