tiistai 8. helmikuuta 2011

Muumi mieron tiella

Muumipeikko, tuo lapsuuteni sankari ja nykyisen parisuhteeni alkuunpotkaisija oli pahoilla teilla viikonloppuna. Seurasin sivusta kun kymmenkunta aussilaista maailmanmatkaajaa opetti Muumi-raukalle juopottelun, naisissakaynnin ja muiden paheiden perusteita, seka biletti ankarasti euroopanreissunsa maskotin kanssa. 

Oikeasti oli hurjan hauska viikonloppu uudessa kaveriporukassa ja uudessa kaupungissa. Vetta tuli kuin aisaa perjantaina ja lauantaina, mutta jossain vaiheessa olen silti ehtinyt ainakin melkein kuivana kiertamaan mm. Eureka-pilvenpiirtajan, Queen Victoria Marketsin, Crown Casinon, Lygon Streetin ihanat italialaiset ravintolat, Toorakin asuinalueen (ja poseeraamaan vanhempieni ex-talon edessa), Disneyn taidennayttelyn ja Federation Squaren, krikettifanien pyhan temppelin MCG Stadionin ja urheilumuseon, St. Kildan ja (ikkuna)shoppailemaan. Ja ennenkaikkea herkuttelemaan. Ruokaa, muffinseja, aamupaloja. Hyvaa kahvia. Kunnon siideria.

Melbourne on ihana! Yksi uusista tuttavuuksistani ilmoitti perjantaina aamiaisella, etta han menee Melbournen kanssa naimisiin, ja melkein jopa ymmarran pointin. :) Kaupunki on helppo turistille, kaikki on selkeaa ja suoraviivaista, keskusta on nopeasti haltuunotettavissa valtavan ratikkaverkoston ja lyhyiden etaisyyksien ansiosta ja ilmainen museoratikka ja bussikierros olivat tosi positiivinen yllari (vs. Sydneyn $32 maksanut vuorokauden hop on/off-bussi). Turisteja ei ole liikaa ja mitenkohan taman nyt korrektisti sanoisi.. Chinatown ei ole liian hallitsevassa osassa. ;) Iltaelama on vilkasta ja kaupunki on taynna hole in the wall-paikkoja, epamaaraisia ja vaatimattomia ovia, joiden takaa paljastuu nayttavia ja mielenkiintoisia baareja ja klubeja. Uusi reissu on jo suunnitteilla!

Maanantaina majapaikka vaihtui suomalaisten perhetuttujen luokse, ja oh wow. Olen ilmeisesti kuollut ja herasin eloon Glorian koti-lehden sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!