lauantai 30. marraskuuta 2013

Kesäfiiliksissä

Huomenna alkaa virallisesti kesä Australiassa. Sää on vielä hämmentävän kylmä, tänäänkin seikkailin AFS-leirillä tulevien vaihtarien mukana farkut jalassa, enkä missään ihanassa hellemekossa. Suomalaisittain normi-kesäsää, +24 tuntuu kylmältä ja vaatii ehdottomasti pitkät housut. Tajusin autossa alkavaa kesää fiilistellessäni, että tästä on itseasiassa tulossa ihan huippukesä!



Ensin on suomalaisten itsenäisyyspäiväjuhlat, rannalla tietty. 7.12 kokoontuvat Perthin suomalaiset City Beachille juhlistamaan rakasta Suomea hyvän ruoan ja biitsielämän merkeissä. Heti seuraavalla viikolla mua saapuu viihdyttämään ihana ystävä ja pitämään seuraa lähes viimeiselle kaivosleskeysviikolle. Jos kaikki menee siis putkeen, ei äijän tarvitse enää palata lomalta töihin! On ihanaa päästä kiertämään Perthiä taas jonkun ei-paikallisen kanssa, puhumaan suomea ja viettämään aikaa yhdessä.



Jouluna mua hemmotellaan viikon vapaalla töistä, mikä tulee todella tarpeeseen. Auttelen anoppikokelasta jouluvalmisteluissa ja vietän aikaa rannalla, siinä meikäläisen suunnitelma jouluviikolle. No worries, no stress. Oma koti saa joulukoristeet niskaansa tässä pikkuhiljaa, hyvissä ajoin ennen joulua joten vapaaviikollani en todentotta pistä tikkua ristiin minkäänmoisen joulusiivouksen vuoksi.



Mies karkaa työmaalle ennen uutta vuotta, mutta mulla on järjestettynä korvaavaa seuraa Suomesta asti kun eräs kaveripoika saapuu tsekkaamaan Perthin ennen Aasian valloitustaan. Tiedossa ainakin laukkakisat Ascotissa!




Kesän ehdottomana huippukohtana on kuitenkin mun ja J:n Uuden-Seelannin reissu. Kaksi viikkoa lomaa, rentoa autoilua uskomattomissa maisemissa ja kiireetöntä yhdessäoloa.




Matkasuunnitelmat ovat aikalailla lyöty lukkoon, enää pientä hiomista ja viilaamista. Joka päivä törmään johonkin kiwiin, jokja haluaa antaa hyviä vinkkejä kotimaansa kiertelyyn. Näiden mukaan sitten fiksaillaan tarkempia kohteita ja toiveita. Mä löysin mun edelliseltä reissulta hommaamani LOTR-kirjan, missä on tarkat koordinaatit kaikille kuvauspaikoille, ja nämä täytyy ehdottomasti kopioida talteen ja suunnitella ajoreittejä sen mukaan.. voi miesparkaa. Hobittila-kierrokselta se sentään säästyy.



Kuvituksena valokuvia edelliseltä NZ:n reissulta vuodelta 2011.

13 kommenttia:

  1. Ihanaa etta teilla on siella Suomibileet! Ma olen jo aloittanut taalla Australiassakin Suomen itsenaisyyspaivapropagandan jota harrastin Ranskassa kovasti. Joka vuosi tein Suomen risti-lipun toihin ja selitin saman sankaritarinan meidan itsenaisyydesta. Nyt pitaisi tiedustella olisiko taalla Sydneyssakin pain tiedossa jotain juhlintaa, olis erittain tervetullutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän sielläkin Sydneyn suomalaisilla ole joku perinnejuhla? Jos ei, niin äkkiäkös pienen suomipiknikin kerää kasaan Facebookin ja Dundernewsin avulla? Mun täytyykin kopioida sun idea jostain siniristi-kakusta tms ja viedä töihin :)

      Poista
    2. Kiitos vaan naista vinkeista, FB:ssa olenkin jo hieman seikkaillut. Viime vuoden kakusta ei ilmeisesti ole kuvaakaan, muistan vasanneeni sen jossain tosi aikaisessa aamuisessa huumassa, mutta tassa linkki edellisvuotiseen kakkuun http://ellabellaranskassa.blogspot.com.au/2011/12/joulunodotus.html. Voi apua miten vinos oli risti ja kaikkea!

      Poista
  2. Monta ihanaa juttua sinulle tulossa tulevana kesänä!
    Kuvat ovat aivan huikeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti tulevan reissun kuvat on vielä parempia, kun ollaan molemmat miehen kanssa kehitytty kameran käyttyäjinä. Ja hommattiin jopa vedekestävä kamera melonta+delfiinireissuja varten.. :)

      Poista
  3. Upeita kuvia! Jännä että siellä kesä alkaa, ja toisaalla taas on juuri satanut lunta ja talvi alkaa. Ja täällä vasta syksy tuloillaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt on kolme vuotta takana tätä vuodenajat takaperin-elämää, ja vihdoin osaan puhua keväästä ja syksystä paikallisittain oikeinpäin.

      Poista
  4. Nyt on pakko kysyä, että onko siellä kylmä??? Olen parin viikon kuluttua tulossa Suomesta Perthiin vuoden vaihteeseen asti, enkä ajatellut pakata mukaan villapuseroa :)
    No, ehkä se siellä asuvasta tuntuu viileältä, mutta toivottavasti meistä tuntuu lämpimältä.
    Me vietetään tänään pikkujoulua lasten kanssa. Leivottiin pipareita ja joulutorttuja ja juotiin glögiä niiden kanssa.
    Hauskoja itsenäisyyspäivän juhlia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei täällä oikeasti ole edes kylmä, mutta poikkeuksellisen matalat lämpötilat vuodenaikaan nähden. Yleensä tässä vaiheessa on jo +30 kieppeillä olevat lukemat, ja viime aattona oli napakka +42 helle, eli ei sitä villapaitaa todellakaan kannata pakata messiin. Tuuli tekee Perthin säästä iltaisin viileämmän, lähes aina on kova merituuli iltaisin. Viilentää mukavasti helteillä.

      Poista
  5. Ihanua kuvia!! Oi että en makta oottaa että päästään Uuteen-Seelantiin! Hyvä kun mainitsit noi itsenäisyyspäivän juhlat, täytyypä meidänkin selvittää, että oisko Noosassa joku Suomi-klubi joka järkkäis jotain vastaavaa... :)

    Ja ps. Tääl Queenslandissä kyl tarkenee, huh huh... :D

    VastaaPoista
  6. Tosi hienoja kuvia! Tuosta joulukoristesuunnitelmasta tuli mieleen, että pitäisikö sitä itsekin koristella koti nyt joulukuun alettua, vaikka itse pyhät menevätkin muissa maisemissa. Siellä tosin joulukoristelu taitaa olla säiden takia olennaisempaa joulufiilikseen pääsyssä?

    VastaaPoista
  7. Joo, täällä se joulufiilis ei oikein tule, ellei sitä tekemällä tee. Kaunis kuusi on ykkösratkaisu, kohta lisää koristeita.

    VastaaPoista
  8. No niin vähän ajattelinkin :) nyt lähtöön ei enää ole niin kauan. Ensi perjantaihin pitäisi malttaa. Serkku odottaa yhtä malttamattomana siellä päässä.
    Eka viikko ollaan tien päällä miehen kanssa kun muut ovat vielä töissä ja koulussa. Ajateltiin suunnata Wave Rockille, Mandurahiin ja Yallingupiin. Ensin tietysti pariksi yöksi serkun luo rauhoittumaan lentomatkan jäljiltä.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!