sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

End of financial year-hulluutta

Aussilan financial year loppuu kesakuun lopussa, hullu systeemi. Kesakuun lopussa kaupoissa alkavat valtavat alennusmyynnit ja varastontyhjennykset, ja tana vuonna 30.6 sattui sopivasti viela lauantaille joten kaupoissa oli aika hullunmylly paalla. Ma olen jossain vaiheessa tehnyt periaatepaatoksen, etta en osta mitaan ei-akuuttia ja valttamatonta meille kotiin muuta kuin tammikuun tai kesakuun aleista. Kaikki on vaan niin sikahintaista, ja sitten yhtakkia ne samat lakanat on Myersilla tai David Jonesilla (paikalliset Sokos ja Stockka) -60% alessa, joka kerta. Perth on halvimmillaankin tosi kallis kaupunki. Niinpa mun "muutetaan J:n poikamiesboksi-aikaiset kodintarvikkeet naisen makua vastaaviksi"-projektini etenee hitaasti, mutta varmasti. Nyt on kaikki lakanasetit vaihdettu ja auringon haalistamat lakanat laitettu kiertoon autonpesurateiksi. Jos kerran puuvillasatiini-setin saa reilulla satasella, niin rikoshan se olisi jattaa ostamatta... Samoin pyyhkeet ja keittiotarvikkeet uusiutuvat naissa puolivuotis-sykleissa. Hidas tahti ehka helpottaa myos miehen sopeutumista tahan uudistus-urakkaan. Ehka.

Tana vuonna pistettiin sitten hosseliksi oikein kunnolla jo ennen sita kuun viimeista paivaa.. Loysin tieni Kitchen Warehouse-nimiseen keittioparatiisiin, ja mukaan lahti kaksi kassillista tavaraa, mm. tuikitarkeat etanapannut... Juustolautanen, hassunhauskoja peltipurkkeja, leivontavalineita.. Aiemmin olin jo ostanut sauvasekoitin-setin ja parit tarjoiluastiat David Jonesilta. J:n aiti oli ostanut itselleen uudet kattilat ja pannut, ja me saatiin joku kymmenen kattilan setti lahes kayttamattomana omaan keittioon. Nice.

Ma oon nalkaisena ihan kamala ihminen, joten taa purkki oli saatava, kun silmat siihen osui Kitchen Warehousessa!



Lauantaiaamu alkoi silla, etta J suuntasi pyorakauppaan ja osti alesta uuden pyoran itselleen, kun joku nimeltamainitsematon suomitonttu jatti sen edellisen pyoran juna-asemalle hieman huonosti valittuun paikkaan ja se sitten pollittiin parissa tunnissa... Nyt on kapearenkainen maantiekiitaja-fillari alla ja mulla on taas seuraa aamun tyomatkoille, jee! Fillariostosten jalkeen lahdettiin kodinkoneliikkeeseen ja ostettiin se paras sijoitus, uusi pesukone! Vihdoin edesta taytettava, hyvasti paaltataytettava konevanhus ja pyykkien lilluttaminen vedessa ilman pesutehoa! Wohoo! Ja taisin ma hiustenkuivaajankin ostaa...

Mentiin lounaalle mita mahtavimpaan japanilais-vietnamilais-thaikkupaikkaan Melvilleen, Tao Cafe:n sushijuna oli loistava! Annokset oli varikoodattu, ja kylla siina nalka kasvoi syodessa, kun annokset reissasi ohi. Istuin selka kohti hinnastoa, ja tsekkasin vasta lopussa etta jaa, oon sitten valikoinut vaan kahta kalleinta lautastyyppia poydalle. Mutta kylla kannatti! Kaikissa annoksissa oli joku pieni juju ja ripaus fuusiota muuhun aasiaan.

Pikareissu Bunningsille puutarhakauppaan, ja sitten viela pikareissu rihkamakauppaan kun bongasin Two Dollar Storen ikkunasta sopoja laatikoita, jotka naytti passeleilta meidan vastakoottuun kirjahyllyyn.. Puoli tuntia myohemmin kannoin ulos kassillisen kynttilajuttuja, askartelukamaa ja parit sopot laatikot... 

En voinut vastustaa.. sailytyspaikka matkaesitteille ;)

Sailytyspaikka nro kaksi matkajutuille...hups.



Neljan tunnin kirjojen jarjestelyn jalkeen mies diagnosoi mulle pienen pakko-oireisen hairion.. njoo. Nyt ne on genren ja kirjailijan mukaan hyllyssa ja kohta varmaan viela aakkostettuna...

Eikohan taa shoppailu taas riita hetkeksi. Nyt on seuraavana tavoitteena saada piha siihen kuntoon, etta siella(kin) voi juhlia mun kolmikymppisia.. Istutus-urakkaa tiedossa, parit kivat ruukut on jo hankittuna ja kukat ottaa vahan kasvuvauhtia J:n vanhempien luona. Suojaisampi piha, enemman aurinkoa ja taatusti osaavampia puutarhureita. ;)

1 kommentti:

  1. Hyvä strategia sulla, niin miestä kuin kukkaroa ajatellen. :) Ja hyvännäköisiä ostoksia olet tehnyt! Alkaa pankkikortti polttaa taskussa kun tällaista postausta lukee... Täällä on vähän sama, ellei ole pakko, ei kannata alentamattomia hintoja maksaa. Toisaalta se johtaa siihen, että joissain paikoissa (esim. Kohl's), jossa kaikki on vähintään 20 % alennuksessa ja aina, pitää suhtautua varauksella siihen, onko tuote oikeasti lähtöhinnan arvoinen.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!