lauantai 14. heinäkuuta 2012

Sisustussuunnittelua

Me ostettiin vahan vahingossa asunnon verran tavaraa pari viikkoa sitten... Hups.  J:n omistama kerrostaloasunto on ollut vuosia vuokrattuna jollekin etela-amerikkalaiselle tyypille, jonka piti nyt paasta lahtemaan takaisin kotiin, pian. Aija tarjosi asuntonsa irtaimiston meille halpaan hintaan, jotta voitaisiin vuokrata sita jatkossa kalustettuna. Suurin osa keskustan kerrostalokampista vuokrataan joko taysin kalustettuina liinavaatteita, haarukoita ja lautasia myoden, tai ainakin osittain kalustettuna. Kalustamattoman asunnon vuokraan kun ei kuulu edes jaakaappi... ja luonnollisesti kalustetusta asunnosta voi pyytaa reippaasti korkeampaa vuokraa.

Me tartuttiin melko halpaan tarjoukseen kiinni heti, ja vuokralainen saastyi tyhjantamasta neljan vuoden aikana haalimaansa irtaimistoa roskalavalle tai epatoivoista myyntiyritysta tavara kerrallaan. Tama viikko on kulunut tyhjentaessa asuntoa turhasta kamasta ja lapikaydessa tavaroita tulevaa vuokrasopparia varten. Ja tietty haaliessa kaikki arvokkaampi "ylimaarainen" kama omaan kotiin.. niinpa meidan keittiossa komeilee nyt Nespresso-keitin ja taysin kayttamaton blenderi. Oli pikkunen ero aamukahvissa nespresso vs. pikakahvi... :O Imurit vaihdettiin paittain, ja nyt kotona on Dysonin super-lelu. J:n vanhemmat sai crosstrainer-laitteen ja maastopyoran, ja kalastusvehkeille ei olla viela keksitty uutta omistajaa. Pitaisko alottaa virvelointi uutena harrastuksena?

Tehtiin myos pikareissu Ikeaan ja hommattiin valttamattomia lakanoita, peittoja jne. Mulla oli aika vapaat kadet valita mita haluan tietyissa hintarajoissa, ja oli hauskaa yrittaa sisustaa kamppaa jollekin muulle, ja mahdollisimman neutraaleilla vareilla ja savyilla. Aika perus beige-tummanharmaa-vaalea-vareissa siis mentiin. Tanaan hiotaan viimeset silaukset ja ensi viikolla on naytto, ja sit toivottavasti jo uudet vuokralaiset, jos valitysfirma yhtaan osaa asiaansa.

Sain myos uusia ahaa-elamyksia asunnon vessassa, jossa oli yhtakkia miellyttavan lamminta. Tarkempi tutkimus paljasti syyksi katossa olevat lampolamput. Tehokkaat, melkein huomaamattomat ja lampo tuntui valittomasti kropassa kun lampun laittoi paalle. Lisasin nama valittomasti mielessani wish listiin mita meidan omassa kampassa sitten joskus on oltava.. Miehen mukaan ne on ihan kamalia energiasyoppoja, mutta jos tollasella lampulla saa estettya hampaiden yhteen kalisemisen ja hypotermian suihkun aikana (illan lampotila alakerrassa lammityksen ollessa paalla oli +16, ylhaalla kylpparissa oli kylmempaa...) niin bring it on! Meidan kampan vessan seinat ja katto kun kasvoi taas homepilkkuja jatkuvasta kylmasta kosteudesta johtuen.. joku neropatti on viela maalannut katon markatiloihin soveltumattomalla maalilla, ja maalipinta  kupruilee nyt kivasti suihkun lahella.

Seuraavaksi voi taas paneutua oman kampan viimeistelyyn. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!