maanantai 5. maaliskuuta 2012

Sisustusproggis etenee. Hitaasti.

Viime viikolla saimme vihdoin viimeisteltya antiikkilipastoni. Muutos harmaanvihreasta ja maalipinnaltaan kuluneesta ja vasyneen nakoisesta lipastosta nykyiseen "antique white"-savyyn on ISO.


Vuosikymmenien ajan tummuneiden metalliosien kiillotus oli kohtuullisen turhauttavaa ja aikaavievaa puuhaa. Brasso-kiillotusaine, ratti ja hammasharja auttoivat alkuun, mutta lopullisen tuloksen sai vasta akkuporakoneeseen kiinnitetylla harjaosalla, ja tallakin menetelmalla meni aikaa tuntikausia. Mutta nyt ainakin kiiltaa!

Lipaston ylapuolelle tuleva peili jatetaan myohemmaksi, siina on niin paljon koristeita ja uurteita, etta taytyy hetki miettia miten saadaan sen maalipinta hiottua. Huhh. Seuraava projekti on kuitenkin jo kaynnissa. J:n vanhempien vintilta loytyi parikymmenta vuotta kayttamattomana olleet yopoydat, tyyliltaan melkein samaa, maalipinta karsea, mutta muuten ehjia. Eli lisaa hiomista ja maalausta..



Tarkoituksena on siis maalata yopoydat samalla antique white-maalilla kuin lipastokin, ja lisata muutamia kultaisia yksityiskohtia samassa hengessa kuin mita poydassa, peilissa ja tuoleissa on ja tulee olemaan. Sangylle on hankittu myos uusi kultainen paivapeitto, koristetyynyt puuttuu viela.. pikkuhiljaa siis. Ja sitten paastaankin lamppukaupoille, arrrrrrrsyttaa suunnattomasti ettei meilla ole nyt yopoydan lukuvaloa enka voi siis kollotella sangyssa ja ahmia kirjoja iltaisella.

2 kommenttia:

  1. Tuo lipasto on siis ihan superkaunis, vaikkei voisi olla kauempana minun henkilöskohtaisesta tyylistäni. Siis aivan mieletön...todellinen wow factor. laitathan kuvia myös restauroiduista yöpöydistä aikanaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mä rakastuin lipastoon viistoistavuotiaana kun näin sen ekaa kertaa mun isäpuolen vanhemmilla enkä ollut uskoa että kukaan muu sukulaisista ei halunnut sitä perintönä. Nyt se on vihdoin arvoisessaan kunnossa. Aika kaukanahan se on mun muusta tyylistä, mutta asiat rakennetaan nyt sit näiden ympärille..

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!