sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Suomiseuraa

Perthissa on pieni, mutta kohtuullisen aktiivinen suomiyhteiso. Eksyin joukkoon sattumalta, Facebookin ansiosta. Jonkun hassun linkin ja mutkan kautta loysin tieni Perthin suomalaiset-ryhmaan, ja jo alkoi tapahtua! Uusia tuttuja, kahvitteluseuraa, illanistujaisia, itsenaisyyspaivan bileet ja aanestysreffit. Muutama ihan laheiseksi muodostunut ihminen.

Takana siis kavereiden kanssa vietetty kiva iltapaiva East Perthissa suosikkikahvilassani Toastissa. Kaunis, puolipilvinen saa, Claisebrooke Coven kanaalin rannat ja herkkuja hyvassa seurassa, voiko sita muuta toivoa.


Terassinakymia

Veneella suoraan terdelle!
Toast on ihanan pieni ja tunnelmallinen, hieman rahjainen ja hippimainen, mutta juuri siksi niin ihana ja persoonallinen. Toastin terassi pullistelee aina taynna vakea, viereisen paikan tuplakokoinen terde on aina tyhja, tanaan nain siella ekaa kertaa enemman kuin kaksi poydallista porukkaa.

Ennenkaikkea Toastissa on ihania ruokia ja herkkumehuja!


Epamaaraisen nakoinen, mutta taytta ihanuutta. Vesimeloni-appelsiini-omenamehu, eli Cowboy.

Ruisleipaa, savulohta, paprikasalsaa ja uppomuna, aika herkku.
Bonuksena viela porkkanakakkua, mutta se katosi aanta kohti ennenkuin ehdin miettiakaan sen mahdollista ikuistamista kameraan. Oli hyvaa. Ja ennenkaikkea oli ihanaa jutella suomeksi ja taivastella aussilan arsyttavia piirteita, ennenkaikkea viisumitaistoja. Terapeuttista. J opiskelee kylla kovasti suomea, mutta tassa vaiheessa kun viela opetellaan istua, syoda ja uida-verbien taivuttelua, on ihan oikea suomiseura tarpeen aina valilla. Sain tanaan selvitella aamukahdeksalta puhelimessa heti herattyani, miten valita-verbi taipuu ja miten sanotaan Do you have any questions ja miten kysymys-sana tavataan.. oli ilmeisesti ollut kiireinen yovuoro toissa, kun oli ollut aikaa kaivaa Finnish for Beginners-opus esille...

2 kommenttia:

  1. Suomalainen seura ja suomeksi rupattelu on kyllä aivan ihanaa aina välillä :) Onneksi täältä Brisbanestakin on löytynyt mukavia suomalaisia kavereita ja toivottavasti löytyy myös lisää.
    Ihanaa, että sun poikaystävä opiskelee suomea noinkin ahkerasti. Voi kun sais ton omankin aussin innostumaan suomenkielen opiskelusta vähän enemmän. Finnish for Beginners vaan pölyttyy tuossa yöpöydällä... vaikka kyllä se yllättävän paljon sanoja ja sanontoja on oppinut eli ehkä se siitä vielä innostuu.
    Mukavaa kesän jatkoa sinne Perthiin!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kesaa myos sinne kuumankosteaan Brisbaneen! Meidan elo-lokakuun reissu Suomeen sai J:N innostumaan kieliopinnoista, sen into vaan vahan laantui kun iski masennus suomenkielen vaikeudesta, se oli kai kuvitellut sen olevan yhta iisia kuin italian opinnot aikanaan.. NOT. Kylla se edelleen jaksaa tankata ja lukea, mutta silla on vaan niin pirun kieliopillinen lahtokohta sen oppimiseen, enka ma osaa aina selittaa ihan tyydyttavasti, MIKSI joku asia menee niinkuin se menee.. tsemia sun aussin opintoihin! Me kaytetaan automatkat aina jonkun teeman mukaisen sanaston opiskeluun. :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!