maanantai 2. tammikuuta 2012

Grillausta ja aurinkoa, se perinteinen uusvuos..

Vuosi vaihtui J:n kavereiden luona pienimuotoisissa allasbileissa. Mukana oli poikien Wanhaa Kaveriporukkaa, meidan suomalainen kaveripariskunta ja yksi taapero, joka kylla meni kiltisti nukkumaan yhdeksalta eika sen jalkeen muksusta kuulunut inaustakaan. Uitiin, grillattiin iso kasa lihaa ja nautittiin hieman juomia. 

Olin jo aiemmin keskustellut illan isannan kanssa salmiakista, suomalaisista erikoisista juomista ja muusta ns. perinteisesta, mies kun ennen omisti viinakaupan niin sita kiinnosti ihan tyonkin puolesta eri liemet ja litkut. Paadyinkin sitten ennen bileita uhraamaan yhden Finlandia-pullon hyvaan tarkoitukseen ja sekoittelin Fishermand's Friendeista ja kossun puutteessa finukasta seka sokerista varsin onnistuneen Fisu-keitoksen, tai oikeaoppisemmin ihan haukea vaan. Alun haistelun ja hammastelyn jalkeen hauki teki tehtavansa ja hurmasi uusia ihmisia puolen litran edesta. Yhden kundin mukaan meidan pitaisi alkaa myymaan sita taalla. Jos ei sentaan...

Oli varsin mukavaa viettaa uutta vuotta lampimassa, uida polskutellen ja vailla pelkoa kannisten ampumista raketeista. Niita ei ole, yhtakaan. Ei selvilla eika humalaisilla. Itarannikolla ihmiset kay ostamassa paukkuja Canberrasta jossa ainoana osavaltiona niita saa laillisesti myyda, mutta taalta lansipuolelta on vahan turhan pitka matka rakettiostoksille.

Sunnuntai uhrattiin rosvosektorille ja tanaan on sitten nautittu vapaapaivasta muuten vaan, kiitos public holiday-systeemin joka takaa sen, etta jos pyhapaiva osuu viikonlopulle, on seuraava maanantai vapaa. Jouluna oli naita ilmaisia vapaita maanantai ja tiista, nyt tama maanantai ja parin viikon paasta juhlitaan Australia Dayta torstaina, vapaata tietty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!