lauantai 21. tammikuuta 2012

Balettia ulkosalla

J:n aiti on ilmeisesti ottanut sydamenasiakseen mun kulttuurielaman yllapidon. Ensin kuubalaisia tanssijoita, nyt  Romeo ja Julia-baletti vanhalla limestone-kaivoksella, jonne on rakennettu ulkoilmalava amfiteatteri-henkeen.


Katevat ruohotasanteet, joiden kivireunaan oli merkitty paikkanumerot. Ihmiset tuli n. tuntia aiemmin paikalle, piknik-evaiden ja vilttien kanssa. Aiempina vuosina tanssijat ovat kuulemma myos lammitelleet naytoslavalla, nyt jouduttiin herkuttelemaan sapuskat ilman silmanruokaa. Illan pimennyttya kahdeksalta alkoi sitten balettiesitys. Tunnelma oli ihana valojen himmetessa, tahdet nakyivat taivaalla ja kauempana Perthin keskustan valot. Kaivosteatteri on sen verran syrjempana keskustasta, kohti rantaa ja City Beachia, etta keskustan valosaaste ei peita kaikkia tahtia taakseen.

Odotukset olivat korkealla, J:n aiti oli hehkuttanut etukateen koko homman maasta taivaaseen, ja kuinka hyva WA State Ballet on. No, yksi pikkujuttu oli jaanyt tarkistamatta.. Kyseinen esitys ei suinkaan ollut tuon ammattikokoonpanon vetama, vaan Perth City Balletin amatooriporukan. Jopa mina, joka en tanssikyvyillani tai musiikillisuudellani juuri ketaan huijaa, ihmettelin valilla aika vahvasti epasynkronoitua toimintaa ja etenkin  hapuilua Julian esittajan askelissa. No, puoliajalla se kotikutoinen tunnelma sitten selittyi kun arpoivat kannatusarpoja toiminnalleen. Projekti oli siis osa Perthin juhlaviikkoja, ja kylla ihan hieno kokemus. Ja oli hauskaa vaihtelua loikoilla rennosti ruohikolla, Kansallisoopperan katsomossa ponottamisen sijaan ;)

Katsomon takaosa
Itse esityksesta ei tietenkaan saanut ottaa kuvia, ja illan pimentyessa olisi kylla ollut ihan turhaa yrittaa rapsia pikkupokkarin salamalla puolitarahtaneita otoksia. Ensi vuonna uudelleen, talla kertaa vaan luetaan vahan huolellisemmin, kenen esitys kyseessa! Seuraava kulttuuritapahtumakin on jo buukattuna, Maija Poppas-musikaalia ihastelemaan Burswoodin kasinolle toukokuussa, uujea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!