keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Korealainen grilli-ilta

Paatettiin J:n kanssa viime perjantaina lahtea pitkasta aikaa ulos syomaan. Perthin keskustassa piti olla joulu-tammikuun ajan ruokatori perjantai-iltaisin, eli erilaisia pikku kojuja, taynna kansainvalisia herkkuja. Kerran jo kaveltiin torin lapi, mutta ei silloin jaaty maistelemaan. Virhe. Nyt joulukuun vikana perjantaina ei Forrest Chasen ymparilla ollut yhdenyhta ruokakojua. Kun oltiin kuitenkin keskustaan tultu ja maksettu auton parkkimaksu, niin jonnekin oli paastava ja ma olin niin nalissani, etta vaatimuksiin sisaltyi myos jonnekin lahelle.. Paadyttiin Barrack Streetin korealaiseen BBQ-paikkaan, Arirangiin. Kaveltiin mestan ohi, ja poydissa itse tehty lihojen grillaus naytti niin hauskalta puuhalta etta paatettiin kokeilla itsekin.

Ihan hauska kokemus, mutta ei kylla mikaan kesahelteiden paikka! Paivalla oli ollut rapsakat +36, ja illalla oli edelleen lahemmas kolmekymppia mittarissa, eika jokaisessa poydassa kuumana hehkunut hiilipannu ainakaan viilentanyt sisailmaa. Vetta ja lemon, lime and bitteria kului kannutolkulla..

Illan pelastus. Hiilihappopohjainen, sitruunaa, limea ja angosturaa sisaltava herkku.
Valitsimme listalta bbq-menusta erityyppisia lihoja pannulle. Possua, kanaa ja nautaa eri marinadeissa, lisaksi annoksiin kuului automaattisesti eri kastikkeita, pienia annoksia kaikensorttisia taytteita ja isoja salaatinlehtia, joihin taytteet kuului kaaria tortilloiksi. Ja tietty keitettya riisia.

Etikkaista kaalia, ituja, maustettuja perunoita ja hyvia kastikkeita

Lihat pannulla. Tai oikeastaan vasta osa lihoista.
Paistamisen jalkeen oli sitten vuorossa lihan suikalointi syomakelpoisiksi paloiksi, katevasti saksilla! Hieman nuo sakset herattivat ensin kummastusta, mutta sitten kun tajusimme, ettei poytaan ilmesty mistaan leikkuulautaa, tai edes omia lautasia, niin sakset alkoivat tuntua ihan sopivalta vaihtoehdolta...

Lihanleikkuu kaynnissa

Ruoka oli hyvaa, sita oli paljon ja siita sai itse rakennettua juuri niin tulista/mausteista/mietoa kuin halusi. Palvelu pelasi ja paikalla oli paljon korealaisia, joita katsomalla oli helppo vakoilla, miten taa homma pitaisi tehda.. ;) Ainut huono puoli oli savun haju. Sisalla grillaus, vaikka kuinka olisi hyva ilmanvaihto, sai savun jaamaan hiuksiin ja vaatteisiin, siispa kaikki pesuun. Ja ensi kerralla hihaton toppi paalle, niin ei valu hiki nenaa pitkin koko grillauksen ajan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!