tiistai 10. toukokuuta 2011

Perusviikko

Melkein 60 h toita viime viikolle, joten tamanpaivainen vapaa oli ihan tervetullutta vaihtelua, samoin huominen vuoro paivakirralla. Ensimmaisen kunnon tyopaikkakiusaamisenkin uhriksi on paasty taalla, mutta asia on viety eteenpain ja Etela-Afrikan lahja maailmalle saa kohta kokea, miten lansimaissa asiat hoituu…

Reilukerhosta paivaa!

3 viikon aikana on myos ehti nyt tutustua mita mahtavampiin ihmisiin! Aussilassa on paljon maata kiertavia +50 ikaisia yksinaisia naisia, jotka tekevat pari kuukautta kerrallaan sh-hommia, lomailevat ja siirtyvat seuraavaan paikkaan ja sama rumba uudelleen. He asuvat talonvahteina tai sairaaloiden majoituksessa ja nauttivat vapaudestaan. Lapset on kasvatettu ja perhe on missa milloinkin, monen kohdalla lapset asuvat lastenlasten kanssa talovahteina, kun ei olisi varaa esim. Sydneyn korkeisiin vuokriin muuten. 



Olen  tutustunut todella erikoiseen, rempseaan ja hauskaan parivaljakkoon, joka on kiertanyt maata jo kaksi vuotta putkeen. Seinanaapurina majoittui hetken aikaa nainen, jonka edellinen ammatti oli bordellin emanta… niita juttuja kuunnellessa tuli aika viaton olo. Tama hyvin eriskummallinen naisporukka ja yhteisasuminen on luonut pienen, mukavan ja piristavan me vastaan muut-asenteen, joka ei tyopaikalla onneksi nay, mutta iltaisin on ihana paastaa hoyryja vakkariduunareista, joista osa on aikamoisia sankareita ja avautua potilastapauksista.

Kylla kavereilta pitaa aina saada tukea..

Tukea ja sympatiaa on riittanyt viisumituskasteluilleni uskomaton maara. Christmas Islandin turvapaikanhakijoiden aiheuttamat mellakat ja tappelut ovat WA:ssa todella tapetilla talla hetkella, joten maahanmuutosta ja erilaisesta kohtelusta on keskusteltu viinilasin aaressa ilta jos toinenkin ja jos ei nyt maailmaa parannettu, niin omaa fiilista ainakin. Samoin tuo kiusaamis-case tuli puhdistettua mielesta naiden tehomimmien iltateen aikana, en ollut ainoa joka oli joutunut taman ylipainoisen, marttyyriasenteella varustetun paallepasmarin hampaisiin, mutta muut olivat sentaan saastyneet huutokonsertilta potilaan edessa. 



Ja hurray, 11 tyovuoroa jaljella! 13 paivaa kotiinpaluuseen! Jippii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!