tiistai 11. tammikuuta 2011

Sumuiset siniset vuoret

Neljän päivän retki Blue Mountainsille oli täydellinen, vaikkei säiden herra täysin meidän puolella ollutkaan, mutta näinä aikoina saa kai Ausseissa olla vaan kiitollinen pienestä sademäärästä.

Näin elämäni ekat vesiputoukset, Wentworth Falls ja Leura Cascades on nyt tsekattuna. Upeat oli, molemmat.


Three Sisters oli vaikuttava näky, ensimmäisenä iltana kivet jopa näkyivät pilvien seasta ja muina päivinä sain sitten ihastella pilviä ja sumua ja arvailla kallioiden sijaintipaikkaa.Suklaatehtaalla oli herkkuja konvehteina ja "aitona kaakaona" (tuikku mukin alla, kuumaa täysmaitoa, suklaanappeja ja pilli). Jenolan Caves oli uskomaton kokemus.Lithgow oli varsin kuollut kylä ja suurin nähtävyys oli Marjorie Jacksonin, Helsingin Olympialaisten 100 ja 200 metrin voittajan patsas.. Ja kyllä, poseerasin patsaan kanssa. Bells Line of Road oli täysin sumun ja pilvien peitossa. 

Kohtasin käärmeen luonnossa, ja myöhemmin (järkevää, sillä kirkuminen olisi ollut välitöntä jos olisin saanut kuulla tämän paikan päällä) mulle informoitiin sen olevan brown snake, maailman toiseksi myrkyllisin maalla elävä käärme. Siinä se kiermurteli näköalapaikan kivetyksellä muutaman metrin päässä meistä, ennenkuin huomattiin se ja vieressä olevat ihmiset huutelivat varoituksia. Myös muutama hämähäkki sai sykkeen nousemaan taivaisiin. Kyllä mä kohta totun!

Hieman miellyttävämpi luontokokemus oli Megalong Valleyn Werriberri Trail Rides. Hyvin organisoitu neljän hengen ja kahden oppaan 2 tunnin maastoreissu. Olin henkisesti varautunut hyvin rauhalliseen ja käyntipainotteiseen retkeen ja odottelin lähinnä vain upeita maisemia, hyvää seuraa ja hevosten kanssa touhuilua. Ensimmäisen puolentunnin jälkeen uusi opas, jockey-taustainen nuorimies pisti kuitenkin hösseliksi ja rauhallinen ravi kiihtyi ihan mukaviksi laukkapätkiksi aina maaston salliessa. Maisemat olivat upeita, hevoset pysyivät lapasessa ja kaikki nauttivat retkestä. Jokaisen hevostytön unelma. :)

Ruoka oli hyvää, joka paikassa. Swiss Cottage Katoombassa ja Worker's Lithgowssa ansaitsevat erityismaininnat, etenkin jälkimmäisen paikan pihvit olivat mieltäjärisyttäviä kulinaristisia kokemuksia. Olen myös tykästynyt Vegemiteen, pelottavaa.

Majoituimme Katoombassa ihanassa B&B-paikassa, Shelton-Leassa. Suosittelen, todellakin! Lithgowssa majoitusvaihtoehtoja oli hieman vähemmän, mutta Caravan and Tourist Park hoiti homman, kyllä yhden yön nukkuu työmaakoppia muistuttavassa mökissä.

2 kommenttia:

  1. Näytätte tosiaan olleen samoissa paikoissa. Me tosin käytiin vaan tuolla Wentworth Fallsin huudeilla eikä nähty Three Sisters'ä, mutta pitää tehä uus reissu sinne tässä jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa samalla tsekkaa Jenolan Caves! On ehdottomasti sen pikkupikkuserpentiini-vuoristotien arvoinen paikka!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!