sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Unohtunut synttariyllatys

Niinhan se unohtui puolivalmiina tekstina arkistojen syovereihin, tama postaus synttariyllatyksestani. Mies antoi mulle siis lahjaksi ihan uskomattoman lahjakortin kuumailmapallolentoon ja shampanja-aamiaiseen Avon Valleyssa, n. 100 km Perthista itaan olevassa kauniissa laaksossa. Taalla tehdaan kuumailmapallolentoja vain aamuisin, juuri auringon noustua. Tuulet ovat silloin tasaisempia ja ilmavirrat ennustettavissa, ennenkuin auringon kuuma paahde lammittaa maan liian lampimaksi. Koska pallo piti siis saada auringon nousun aikaan ilmaan, ja aurinko nousi lentohetkella ennen kello kuutta, oli meidan oltava briiffaustilaisuudessa Northamin lentokentalla viidelta. Mika tarkoitti heratysta klo 3.15. Mika ihana vapaa-aamun heratys... J ajoi meidat kiltisti ja turvallisesti sisamaahan ja ma torkuin ja nuokuin vieressa.

Perilla saatiin lyhyet ohjeet mita saa ja mita ei saa tehda, ja suunnattiin lahtopaikalle. Pallot ja korit pellolle ja lentokuntoon pilottien ohjeiden avulla, ja sitten ei  muuta kuin kyytiin!

Kohta mennaan! Sopivaa lahtopaikkaa etsiessa

Pallo todellakin tayttyy kuumalla ilmalla
Hyppaa kyytiin!


Palloja oli kaksi, toisen kyydissa kahdeksan, ja isomman kyydissa meita oli lahes 20 henkea. Korissa seistiin omissa lokeroissa kuin sillit suolassa, mutta maisemat oli upeat! Pilotit leikitteli ensin matalalla, ihan puiden latvojen tuntumassa ja korien pohjat hipoi puita ja lehtia olisi voinut poimia kasin lahimmista oksista.


Sitten aloitettiin nousu korkeammalle, ja yllattaen mua korkeanpaikankammoista ei enaa pelottanutkaan. Oltiin niin jarjettoman korkealla, etta suhteellisuudentaju katosi ihan taysin, ja ei tehnyt pahaa katsella alas korin korkean reunan yli.



Lento kesti noin tunnin, ja pikkuhiljaa korkeuksista palattiin ihan maantasolle, korin pohja hipoi rypsipellon kasveja, mutta ei missaan vaiheessa osunut maahan asti. Taas parikymmenta metria ylospain, yli sahkolinjojen ja vihdoin laskeutuminen maahan. Wow.


Pehmea laskeutuminen suoraan trailerin paalle, ja sitten ei muuta kuin pallo kasaan!





Aamupalasta ei nyt jaanyt jalkipolville kauheasti kerrottavaa, mutta itse lento oli jotain ihan jarjettoman hienoa! Usvainen, kaunis auringonnousu, rauhallinen Avon Valley ja vihreat pellot silmankantamattomiin. Pallossa oli mukavan lamminta, tuulen mukana kun kuljettiin niin ei tuntunut kylma viimakaan ja kyllahan se vieressa suhissut kaasuliekkikin piti pienta lampoa ylla.

2 kommenttia:

  1. Ai vitsi, miten upeeta!! :) Mä haluun kyl tuon yhdeks toteutettavaks haaveeks, tosin siihen pitää saada joku extreme-lisä vielä päälle ;)

    VastaaPoista
  2. Pieni laskuvarjo/basehyppy siihen loppuun? ;)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!