sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Katufestarit

Mun lemppariravintolakadulla Beaufort Streetilla oli eilen katufestarit. Suunnattiin siis suomitytto N:n ja ihanaisen mieheni kanssa Mount Lawleyn suuntaan. Aikataulu oli tiukka, etta saadaan auto parkkiin oikealle puolen tiesulkuja, jotta ma paasen tarvittaessa singahtamaan toihin silla tottakai just tana viikonloppuna oli mun paivystysvuoro. J on mestari varjoisten paikkojen metsastyksessa autolleen, ja niin se vaan nytkin bongasi paikan joka olisi ihan kohta loppupaivan varjossa. Beaufort Street oli suljettu autoilta ja katu oli taynna kojuja ja myyntihassakkaa ja parkkipaikoille oli kasatttu pienia kauppoja ja esiintymislavoja.

Jonkinsortin performanssi

tasta jai harmittavasti puuttumaan alareunan "I have herpes"-teksti...

Kierreltiin ympariinsa ja ma olin ekan puol tuntia satavarma, etta puhelin soi koko ajan ja en vaan kuule sita kasilaukun uumenista, mutta kylla se paniikkifiilis sitten rauhottui. Ei tullut soittoa toihin :) Yhdessa antiikkikaupassa oli pop up-Christmas shop, eli festivaalia varten pystyyn laitettu joulupuoti. Sielta loytyi ihana kasintehty lasinen joulukoriste, seka ei-niin-jouluinen vanha Skandinavian kartta. Meidan matkailuhenkisesti sisustettu vierashuone saa lisaa rekvisiittaa.. pikkuhiljaa! Taytyy kuvailla sitakin, kunhan se vapautuu nykyisten vieraiden kaytosta.



Ihania ruokia, ja ihania maistiaisia. Donnybrookissa oleva pikkufirma SolarFruit maistatti aurinkokuivattuja aprikooseja, luumuja ja nektariineja, ja oli kylla ihanan tahmeita herkkuja! Ostin pari rasiaa, enempaa ei raaskinut kun kilohinta oli aika tahtitieteellinen.. taytyy harkita myohempaa nettitilausta jos ja kun noi katoaa vauhdilla napaa kohti. Samoin loytyi ihana luomukauppa Turban Chopsticks, jolla oli tarjolla erilaisia maustesekotuksia quinoaa, cous cousia ja riisia varten ja chilitahnoja curryihin.

Yhdessa tapetti/sisustuskaupassa oliihan  kunnon skumppatarjoilut, kaikki ilmaisia ihan vaan festarin kunniaksi. Aika kivaa, vaikka skumpat jaikin meilta nauttimatta. Ne tyot.. ensi vuonna taytyy varmistella, ettei tarvii olla paivystysvuorossa, pirulainen! Ensimmainen kunnolla kuuma ja aurinkoinen paiva talven jalkeen, ja illalla oli ihana pulahtaa J:n vanhempien altaaseen vilvottelemaan. Vesi on viela rapsakan viileaa, mutta kylla se siita parin viikon kuluttua lampenee, ja tammikuussa voikin jo uida kylpyvetta vastaavassa lammossa...

Kotona odotti sitten viela kokeilut keittiossa, oman pihan yrteista yritettiin vasata jotain oliivioljyssa marinoitua salaattikastiketta. Ulkonako epamaarainen, maku mainio. Mukana basilikaa kahta eri sorttia, korianteria, minttua, suklaaminttua, salviaa ja timjamia. Lohi olikin sitten yllattaen ruotoineen kaikkineen, selittyipa hammentavan halpa kilohinta ($29.99/kg), joten eikun ruotoja poistelemaan. Kakkospinsetit oli hukassa ja niita ihania pienella lampulla varustettuja pinsetteja ei kalalle uhrata, mutta onneksi toista lainatut suonipihdit hoiti hommansa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!