maanantai 30. huhtikuuta 2012

Glada Vappen!

Mika on todennakoisyys sille, etta jos neljaan kuukauteen ei sada juuri yhtaan, eika varsinkaan viikonloppuisin, niin kun suomalaiset ovat sopineet perinteisen wappupiknikin Kings Parkiin lauantaille, lupaa saatiedotus sadetta. Ja sadetta saatiin. Ensin tihkua, sitten hieman lisaa tihkua, kovempaa sadetta ja lopulta ihan kunnon Esterin perseesta-sadetta.

Perinteinen vappusaa siis. Sateesta huolimatta paikalla Synergy Parklandsin alueella oli n. 30 ihmista. Aikuiset seisoskelivat sateensuojassa ja pennut kirmasivat sateessa suut muikeina. Poyta oli katettu nyyttarimeiningilla, ja ihmiset olivat loihtineet ihania wappuherkkuja! Sain kotitekoista simaa piiiiiitkasta aikaa, namnamnam! Samoin munkit, rosettet, perunasalaatti ja Taffelin dippikastikkeet tekivat kauppansa. Oltiin rohkeasti liikkeella ilman minkaannakoista sateensuojaa tai katosta, mutta onneksi yksi paikalla ollut aussimies teki fiksun peliliikkeen paikalliseen rautakauppaan. Pian oli pystyssa telttakankaasta kyhatty katos ja sivuseina, ja noin kaksi minuuttia siita kun kannoimme tavaramme ja ennenkaikkea ruokapoydan katoksen alle, alkoi rankempi sade. Itseaskarrellut vappuviuhkat kastuivat, mutta muuten saastyttiin kuivina.


Tunnelmia katoksen alta
Sateesta huolimatta oli ihanaa, ja oli kiva tutustua uusiin tyyppeihin, nahda vanhoja kamuja ja treffata vanhaa koulukaveria pitkasta aikaa. Maailma on pieni paikka, kun eskarissa ja lahes koko peruskoulu+lukio-setin rinnakkaisryhmissa olleet ihmiset paatyy asumaan samaan kaupunkiin Down Underiin ja loytaa toisensa naamakirjan avulla. Tuo Suomalaiset Perthissa-ryhma on kylla muutenkin ollut kullanarvoinen loyto. Apua, vertaistukea ja suomiseuraa, ihania uusia ihmisia. Vinkkeja ja neuvoja, mita tahansa maahanmuuttaja voi maanmiehiltaan toivoa.

Ensi viikonloppuna taytyy ottaa wappu part2 pienemmalla porukalla, silla J oli harmittavasti poissa bileista toiden takia. Wappuherkuttelu jatkui kylla jo tanaan suomiseurassa, Claisebrooke Coven kanaalinrannat olivat taas suuntana. Ja uusi ravintola, vaihtelua sille ianikuiselle, vaikka aina niin ihanalle Toastille. Testattiin Toastin naapuri, the Partisan, jonka terassi aina ennen ammotti tyhjyyttaan. Nyt on kokki ja menu vaihtuneet, ja ei ollenkaan huono valinta sunnuntailounaalle. Roast beef sandwich oli hyvaa, ja Anun lautasella ollut kana-vuohenjuusto-fettucini naytti varsin hyvalta myos. Chai Latte oli hyvaa, jalkkariksi syoty mansikka-valkosuklaamuffinsi ei niinkaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea toi FB -ryhmä. Pitänee tutkia löytyiskö sellanen Melbournestakin. Oltaisiin voitu liittyä seuraan wappuna mutta lähdettiin jo Perthistä, meillä jäi vappu viettämättä :( Välillä olis kiva päästä puhumaan suomea puhumattakaan kaikista wappuherkuista :)

    VastaaPoista
  2. Kylla mun mielesta Melbournessakin on moinen, kylla siella ainakin suomalaisia on ihan reippaasti! Suomen puhuminen on ihan elinehto valilla :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!