sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Rottnest

Australia Day:n jalkeisena perjantaina mulla oli vapaapaiva toista, ja paatettiin viettaa pieni miniloma ja varattiin sikahintaiset ($55 suuntaansa) lauttaliput Rottnestille, Perthin edessa olevalle pienelle saarelle. Puolen tunnin lauttamatkan paassa on ihan mieleton paratiisi, autoton, pienta kauppa+ravintolakeskusta ja majoitustiloja lukuunottamatta asumaton saari. Lahdettiin siis 7.30 aamulautalla kohti Rottoa, ja vuokrattiin fillarit paivaksi.

Lainapyorat ja eka pysahdyspaikka

Etelarannan upeita maisemia

J oli tehnyt kunnianhimoisen suunnitelman pyorailla aamupaivan aikana saaren ympari, yhteensa n. 25 km. Matkana ei mitenkaan paha, mutta maasto on varsin kumpuilevaa, eli aikamoinen muutos mun tasaiseen tyomatkafillarointiin ja kesan pahimman lampoaallon seurauksena mittari huiteli jossain +40 lukemissa. Paatettiin lahtea rauhallisesti liikkeelle, repuissa n. 5 litraa kylmaa vetta ja evaat. Australia Day:n ansiosta saaren edusta oli pullollaan huviveneita ja paatteja, mutta ihmiset taisivat nautiskella kuumasta paivasta veneessa ja vedessa, silla meidan lisaksi ei saaren lansiosissa teita pitkin kulkenut juuri kukaan, sain siis rauhassa puhista ja puuskuttaa lainapyoran paalla..

Happy Australia Day!


Pienia, autioita rantoja ja riuttoja olisi riittanyt joka mutkan takana, me pysahdyttiin uimatauolle ja snorklaamaan riutoille vasta hieman myohemmin. Aamupala nro kaksi nautittiin kylla yhdella naista autiorannoista, kiivettiin pieneen luolantapaiseen nauttimaan varjosta ja huilaamaan hetkeksi. <3






Pysahdyttiin poseeraamaan tuulessa karsineiden puiden juurelle, ja voi mita sielta loytyikaan... ensimmaiset quokat! Pienia, suloisia pussielaimia, joita ensimmaiset saarelle 1700-luvulla tulleet hollantilaiset luulivat isoiksi rotiksi.

Quokka
Puolikesyja, hauskasti pomppivia ja todella persoja ruoalle, ja ylipaataan vaan niin sopoja! Quokkia elaa vain Rottnestin saarella ja pienella maa-alueella WA:ssa. Rottnestilla niita arvellaan olevan tuhansia, mutta ihmisia pelkaamattomina ne eivat mantereen puolella parjaa. Rottnestilla quokkien ainoa uhka ovat.. turistit jotka antavat  ruokaa, seka 90-luvulla suosittua ja karmivaa quokka soccer-huvia harrastaneet paikalliset teinit.




 Maltoin hadintuskin jatkaa matkaa, ja J sai vakuutella aika pyhasti, etta nahtaisiin kylla quokkia loppumatkastakin... :)


West End, jossa voi hyvalla tuurilla nahda hylkeita ja valaita. Me nahtiin vaan aaltoja..

The Basin, jonne palattiin lounaan jalkeen snorklaamaan

Pohjoispuolen veneruuhka

Kaukana siintaa Perth
Fillaroitiin takaisin settlement-alueelle ja lounaalle. Tilattiin puoliksi isot annokset mustekalaa ja salaattia seka fish&chips. Namnamnam...



Kuokkavieras (hhahhhaaaa) lounaalla
Uitiin, snorklattiin ja nautiskeltiin pilvisesta saasta, aurinko oli vihdoin armahtanut paahteeltaan. Ja ma fiilistelin viela pusikoissa hyppivia ja lekottelevia quokkia. Oli ihanaa. Illalla hyvinansaittu siideri rantabaarissa ja seiskan iltalautalla takaisin kotiin.




Kannattaa ehdottomasti menna Rottnestille, jos Perthissa liikkuu, kalliista lauttamatkasta huolimatta. Myos majoitus on kallista, eika meita huvittanut maksaa n. $200/yo hotellista, kun oma koti oli niin lahella.. ensi kerralla siis teltta mukaan ja yoksi Rottolle!
 

2 kommenttia:

  1. Ei herrajjesta, toivon etten olis lukenut tuota quokka soccer-juttua! Siis kuka ***nan idiootti huvikseen vahingoittaa eläimiä?! Toivottavasti tekijät edes jäi kiinni. Ja onneksi tohon sentään reagoitiin ihan tuntuvalla sakkouhalla. Päivä pilalla silti tämän ällöttävän tiedon johdosta. Mikä ei siis tietenkään ole sun syy, että kerroit.

    VastaaPoista
  2. Ihan jarkyttava villitys kaikkinensa, luin siita ekaksi mun Lonely Planetista, ja sitten alkoi hirvea tenttaus J:lta, etta eihan kukaan sun kavereista jne.. kuulemma ei, vannoi kasi sydammella. Onneksi laittoivat tuon $10 000 sakon, ja onneksi teinit saatiin kuriin. Noi on niin suloja ja kesyja elaimia, etten pysty kasittamaan, kuka haluaisi kayttaa niita fudispalloina!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!