lauantai 4. helmikuuta 2012

Remonttireiskailua

Mun pari kuukautta merella ja karanteeniviranomaisten hellassa huomassa seikkailleet tavarat saapuivat vihdoin viime viikolla kotiin <3. Maksoin itseni kipeaksi kansainvalisesta muutosta ja tavaroiden roudaamisesta, mutta oli pari sellaista huonekalua, mitka vaan oli liian tarkeita Suomeen jatettavaksi tai pois annettavaksi.. Perintoa melkein-isovanhemmilta, edelliseen asuntoon mittatilauksena teettetty ja ideoitu ruokaryhma jne.. suomalaisia kirjoja, hieman vaatteita ja keittiokamaa, siinahan sita jo on parin laatikon verran tavaraa. Nyt ne on vihdoin taalla, jeeeeee!

Samalla alkoi mittavat restaurointityot. Antiikkilipasto peileineen ja siihen kuuluvat pieni poyta ja tuolit ovat olleet kunnostuksen tarpeessa jo vuosia ja homma saatiin vihdoin alkuun. Lahtokohtana urakkaan oli makuuhuone, lipasto+peili oli tarkoituksena saada makkariin sankya vastapaata, joten lahdettiin ihan ensin sankyostoksille. Meidan edellinen sangyn runkohan ei sitten yhtena isona queensize-moykkyna mahtunut portaita pitkin ylakertaan.. Edellisessa kampassa se tuli ulos toisen kerroksen parvekkeen kautta, nyt ei ollut edes tuota ikkuna/parvekevaihtoehtoa. Patja talteen ja runko palasiksi ja uutta metsastamaan.. Tarkoituksena oli loytaa jotain todella simppelia ja yksinkertaista romanttisen hompotyksen vastapainoksi, mutta mikaan ei oikein sykahdyttanyt.

Lipasto alkuperaisessa kuosissaan, harmaan mintunvihreana ja ajan patinoimana

Kaikkien modernien TV-sangynpaadysta-kammotusten seasta loytyikin yllattaen samaan tyyliin istuva valkoinen sanky. Tyyli on melkein tismalleen sama kuin lipastossa ja muissa, joten siita se ajatus sitten lahti..

Ja tahan sitten paadyttiin
Tarkoituksena olisi siis maalata muut huonekalut samaan kermanvaaleaan valkoiseen savyyn. Tuoleissa, poydassa ja peilissa on lisaksi kultaisia yksityiskohtia mm. jaloissa, joten suunnitelma on tehda sama koristelu myos sangyn jaloille ja paadyn kohokuviolle

Noihin kohokuvioihin olisi tarkoitus tehda muutama kultainen highlight
J:n vanhempien loppumattomista arkistoista loytyi lisaksi kaksi maalipinnaltaan vaurioitunutta, mutta muuten hyvakuntoista yopoytaa, jotka uppoavat hionnan ja maalauksen jalkeen tahan samaan soppaan mainiosti.

Nyt on alkanut sitten uurastus. Lipasto paasi kasittelyyn ensimmaisena, ja pinta on nyt hiottu ja ensimmaiset kaksi kerrosta maalia ovat pinnassa. Lisaa tulee ensi viikolla. Mina otin kasittelyyni metalliosat.. Vanha hammasharja, ratti, kiillotusainetta ja paaaaaljon sisua. 

Pienta eroa havaittavissa 30 minuutin hinkkaamisen jalkeen
Kuvia valmiista lopputuotoksesta sitten myohemmin.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!