lauantai 18. helmikuuta 2012

Hoyhenia ja tervaa, eikun siis savua

Perth Festival, paikalliset juhlaviikot siis, potkaistiin kayntiin todella nayttavasti viime lauantaina. Keskustan liikennetta jo viikon hairinneet rakennustyot saivat arvoisensa paatoksen, kun St.Georges Terracen kadut ja katot valloitti Place de Anges. Enkeleita ja hoyhenia kaapelien varassa kaupungin kattojen ylla, pimea ilta, kaunista musiikkia ja tunnelmavalaistus. Ranskalainen showryhma on esiintynyt aiemmin mm. Madridissa ja Kiovassa, ja nyt oli Perthin vuoro. Naytos oli ilmainen, ja paikallisten isojen kaivos yms. firmojen nakyvasti sponssaama. Keskustan isot kadut oli suljettu autoilta ja ihmisia oli liikkeella PALJON.



St.Georges Terracen tornitalojen valiin oli viritetty kaapeleita, ja naita pitkin sitten liiteli, liukui ja lensi erinainen maara enkeleita. Hoyhenia heiteltiin alas vienosti, valilla nahtiin jopa tyynysotaa kahden enkelin valilla, ja lopussa hoyhenia satoi maahan siihen malliin, etta paikalliset huutelivat ihastuksissaan "snow, it's snowing here!". Totta, tuulikone ja valtava hoyhenmaara nayttivat hetken lumituiskulta.

T-building ja ensimmaiset enkelit taivaalla

Taivaallista tyynysotaa

Pimea ilta loi upean illuusion siita, etta mitaan kaapeleita koskaan olisikaan pitamassa akrobaatteja taivaalla

Yhtakkia jostain ilmestyi valtava ilmapallomainen enkeli, joka poukkoili narujen varassa pitkinpoikin katua



Pienta perspektiivia kokoeroihin ja korkeuteen

Lopun suuri lumituisku
Esityksen jalkeen paikalliset olivat jaaneet ihan fiiliksissa tanssimaan ja kierimaan hoyheniin, ja kaipa tuo hoyhentuisku on niin lahella oikeaa lumipyrya naissa saaolosuhteissa kuin olla voi. Me suunnattiin kohti juna-asemaa ja kauhisteltiin keskustassa olevan hoyhenpilven maaraa. Me tultiin sen verran myohassa paikalle, ettei paasty kauhean lahelle esitysaluetta, ja hyva niin. Lahempana olleet ihmiset tunnisti helposti siita, etta hiuksia ja vaatteita koristi sitkea hoyhenpeite. Seuraavan paivan uutisten ykkosotsikko oli keskustan hoyhenmaara ja kuinka sen siivoaminen vie viikkoja...

Myohemmin talla viikolla taivaan onkin sitten hoyhenten sijaan tayttanyt savusumu eli haze. Etelaisessa WA:ssa riehuneet maastopalot ovat haitanneet elamaa myos Perthissa, ilma on sakeana savun hajusta, ja aamuisin ei nay Swan Riverin vastarantaa savun takia. Pyoraillessa on meinannut happi loppua, savu maistuu suussa ja haju tarttuu hiuksiin koko paivaksi. Tanaan on onneksi jo tavallisen kirkas, pilveton ja aurinkoinen paiva, perussaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!