keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Sodanjulistus

Eihan me sitten niista carpet beetleista niin helpolla paastykaan. Portaikon seinasta loytyi sunnuntaina yksi varsin elava yksilo. J kavi sitten maanantaina Department of Agriculturessa toteamassa, etta juu kylla, carpet beetlehan se. Saatiin ohjeeksi suihkutella reippaalla kadella myrkkya kaikkiin listoihin, missa kokolattiamatto kohtaa siis seinan, kaappeihin jne. Ja pesta kaikki kaappien alapinnat eukalyptysoljylla.

J haippasi tiistaiaamuna keskelle-ei-mitaan ja mina julistin henkilokohtaisen sodan noita mustia, ihmiselle harmittomia, mutta vaatteille tuhoisia otokoita vastaan. Myrkyt on spreijattu ja seuraava pullo on valmiudessa. Saatoin hieman liioitella eukalyptysoljyn ja veden sekoitussuhteessa, silla ylakerrassa haisee juuri nyt silmiakirvelevan paljon turkkilaiselle saunalle... Heti kun aurinko lakkaa paahtamasta ja ikkunat voi avata viileamman ilman toivossa taytyy suorittaa pieni tuuletusoperaatio.

Tiistaiaamun ehdottomasti epamiellyttavin yllatys oli torakka. Meilla ei ole ollut yhtakaan torakkaa (todistetusti) sisalla koko aikana, ulkovajassa kyllakin. Vaan mitapa kollotteli meidan makkarissa jalat kohti kattoa tiistaiaamuna.. no melkein kuollut torakka tietty. Huutoa, kiroilua ja torakka vessanponttoon. Kaikkeen muuhun olen jo melkein tottunut, mutta torakka makuuhuoneessa vaan oli liikaa. Siedan jo hamahakkeja, uskalsin metrin paahan redbackista J:n hamahakki-koulun aikana ja espanjalaiset millepiedsit, pienet keralle kiertyvat madot ovat jo pikkujuttu, mutta torakka..

Tastakin huolimatta menee ihan hyvin (ala aiti saa sydaria, red backit ei ole sisalla, ja askeinenkin yksilo on tapettu) ja jos tama myrkytyskierros ei tuo tulosta, otetaan ammattilaiset paikalle ja toivottavasti vuokranantajan laskuun. Melkein teki mieli sanoa mita mina sanoin kun epailin ensimmaisen myrkkykierroksen tehokkuutta, mutta en sitten viittinyt.. ;)

2 kommenttia:

  1. Voi raah! Onnea taistoon! Näyttää olevan meidän suomalaisten (naisten?) ominaisuus, että myrkkypullo kädessä henkilökohtaiseen sotaan henkilökohtaista tilaamme loukkaavia ötököitä vastaan - etenkin niitä torakoita.

    Torakkaluukkuepisodista voin todeta, että ammattimyrkyttäjän myrkyt saivat niistä kyllä ilmat pihalle tykkänään ja ongelma olisi varmasti ratkennut sillä, mutta kun niitä peijooneja tuli naapurin seinän takaa jatkuvasti lisää... Teillä ei pitäisi olla sitä ongelmaa, kun ei ole kerrostalo. Ja mainittakoon vielä, että ko. kerrostalosta näin kannettavan ulos rähjäisimmän patjan KOSKAAN IKINÄ, eli kaikki muut asukkaat eivät ihan suomalaisten yleisellä siisteystasolla olleet.

    VastaaPoista
  2. Sitahan joku Finns in Perth-tapaamisessakin taisi sanoa, etta torakat tuli jonkun kerrostalossa asuvan sotkuporsaan mukana kaikkiin kamppiin viemariputkia pitkin. Nice.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!