sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Vuosi sitten...

Hieman haikeana lueskelen Facebookissa kavereiden statuspaivityksia kuluvasta pelikaudesta ja mietin viime kesaa ja juurikin heinakuun ensimmaista viikonloppua.  Elin juhannuksen ymparilla olevat viikot taydellista urheilijanelamaa treenileirilla ja MM-kisoissa. Vuosi sitten, heinakuun ensimmaisena sunnuntaina olin mukana voittamassa MM-pronssia lajin ensimmaisissa arvokisoissa. Istuin viimeisen pelin jalkeen kyyneleet silmista valuen keskella kenttaa, pronssimitali kaulassa ja "turnauspallo" kainalossa, kroppa ja paa kaikkansa antaneena ja elimisto taynna euforian tunnetta. 

En olisi silloin uskonut, miten maailma heittelee ja mihin paadyn vuoden paasta. Minun ei koskaan pitanyt alkuperaisen matkasuunnitelman mukaan edes reissata lansirannikolle! Heinakuussa 2011 mun piti olla viettamassa rempsean WH-vuoden viimeisia hetkia jossainpain itarannikkoa ja nauttia Queenslandin lampimista talvipaivista ennen Fizin lomaa ja USA-kierrosta. En ole edes kaynyt Queenslandissa, yon lampotila oli +3 astetta, enka ole elaessani ollut nain kylmissani sisalla. Enka tule menemaan parin viikon paasta Fizille, ainakaan lomalle tai lentokentan terminaalia pidemmalle. Enka ole ollut nain onnellinen. Tai haikea. Siis yhtaaikaa. Paassa pyorii satamiljoonaa tunnetta ristiin ja lataan varmasti ihan liikaa odotuksia Suomen reissulle ja yritan mahduttaa liian paljon liian lyhyeen aikaan. Ahmatti mika ahmatti...

Urheilun suhteen pitaisi etsia uusia suuntaviivoja, eikohan tuo jefukenttien rymistely ole nyt omalta osaltani taputeltu pakettiin, ellei ihmeita tapahdu. Paikallinen jefutoiminta ei vaan ota tuulta alleen naisten osalta. Olen kammonnut jo vuosia tata hetkea, kun ei ole enaa omaa joukkuetta ymparilla. Okei, saannollisia iltakymmenen kuplahalli-treenivuoroja ei ole ikava, mutta muuten on hieman suru puserossa ja olo hakoteilla, etta mitas sitten alkaisi tekemaan... Omat, tutut lajit eivat taalla ole kauhean suosiossa, ainakaan siis naisten keskuudessa. Koripallokin on miesten laji, naiset pelaa ihan kummallista netballia. 

(c) http://www.tgs.qld.edu.au/gallery/


Tulevaisuuden urheiluvaihtoehdot tuntuvat kauhean yksinaisilta.. punttisali, pilates, tyomatkapyoraily.. blahhh. Mistas loytyisi sopiva hevostalli hillittyyn ja rentoon menoon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!