lauantai 23. heinäkuuta 2011

Turvallista juhlintaa

Olimme eilen juhlistamassa eraan J:n kaverin laksiaisia Perthin yoelaman keskuksessa, Northbridgessa. Alue on jatkuvasti uutisotsikoissa yollisten tappeluiden, ammuskeluiden ja muun mukavan takia ja paivisin niin mukava ravintola-alue muuttuu oiseen aikaan villiksi lanneksi. Nain ainakin mielikuvissani. Koska olemme olleet varsin laiskoja bilettajia, ei Northbridgea ole tullut henkilokohtaisesti testattua ennen eilista, enka ole alueeseen tutustunut paivisinkaan kuin bussin kyydista. Junarata halkoo keskustan aika tehokkaasti kahtia, ja CBD:n puolella ovat kaikki ne kaupat ja palvelut, joita olen tarvinnut. Uusi, viela rakenteilla oleva junayhteys toivottavasti vahentaa kynnysta lahtea tutustumaan Northbridgeen.

Aussien jokaisesta vastaantulijasta huolehtiminen ja hyysaaminen on ajanut vakivallan pois alueelta. Baariin mennessa ihan jokaiselta tarkistettiin paperit, ja varsin tarkasti. Kymmenen vuotta vanha ajokorttini kuva, missa paksut otsahiukset viistaa silmia ei suinkaan hymyilyttanyt pokea, vaan sai aikaan pelkkaa mutinaa ja lupasinkin itselleni pyhasti a)otattaa inhimillisen nakoiset passikuvat itsestani asap ja b) hankkia sen WA:n ajokortin, asap. Portsarijonosta seuraavalle luukulle, minka luulin olevan kassa, mutta kyseessa olikin valokuvaus. Suurin osa Northbridgen baareista kuvaa tatanykya kaikki asiakkaansa, eika kaynyt ihan selvaksi, mita tietoja se mimmi samalla napytteli koneelleen ajokortistani. Kummallista, ja vahan kylla arsyttaa tuollainen rekisterinpito asiakkaista. Joo, kivempihan se on antaa ottaa itsestaan kuva baarin ovella, jos silla estetaan puukotuksia ja rikkinaisilla tuopeilla paahan lyonteja, mutta missa menee raja henkilotietojen keraamiseen?

Pari kuukautta sitten oli uutisissa juttu, missa kerrottiin eraan paikallisen baarin puhalluttavan asiakkaansa ennen sisaanpaasya, ja jos mittariin parahti huimat 0,2 (muistikuva, mutta joku todella matala luku jokatapauksessa) promillea, ei asiakasta paasteta sisaan. Baariin, missa tarkoitus on... no juoda sita alkoholia.

Baarissa oli rauhallista ja kivaa, ja laksiaisjuhlia varten oma takahuone varattuna. Nolla tappelua, arhakointia, tuopin heittoa tai mitaan muutakaan. Illan paatteeksi kavelimme lyhyen taksijonon hannille, ja oli aika suuri yllatys bongata sielta kolme Virallista Tyontekijaa ohjaamassa takseja oikeaan jarjestykseen tolpalle ja pitamaan kuria ja jarjestysta ylla jonottajien keskuudessa. Organisoiduin ja rauhallisin tolppakokemus ikina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!