maanantai 18. heinäkuuta 2011

Verotuskiemuroita

Aussilan financial year paattyi kesakuussa, ja nyt pitaisi tehda veroilmoitus viime verovuoden tuloista ja muista. Tyonantajilla on ollut aikaa viime perjantaihin asti lahettaa jokaiselle group certificate eli ilmoitus siita paljon on tienannut ja mita on verotettu. Taallahan tuo verotus menee tosi hassusti, joka palkassa se prosentti vaihtelee sen mukaan, mika juuri se senhetkinen palkka on, eika siihen veroprossaan pysty itse vaikuttamaan. Keikkatyon takia viikottain maksettava palkkani on vaihdellut ihan laidasta laitaan, ja samalla se veroprossakin on seilannut minne sattuu.

No, mun armas Sydneyn tyonantaja ei tietenkaan ole hoitanut tatakaan asiaa kunnolla, kirjetta ei ole kuulunut. Firman ohjeiden mukaan ilmoitin kylla irtisanoutuessani uuden osoitteeni, ja toimistotytot vakuuttivat kaiken olevan kunnossa. No ei ollut uusi osoite sinne paivittynyt, ja kun palkkakonttorista aloin asiaa selvittelemaan, oli asiakaspalvelu kylla niin pask...aa. Ongelmahan on siina se, etta me lahdetaan kahden viikon paasta reissuun ja sita ennen pitaa veroilmoitus saada tehtya. J on buukannut meille tapaamisen sen taxmanin luo ensi maanantaiksi, tassa olisi siis viikko aikaa saada paperi, jonka lain mukaan piti jo olla mulla kasissa. Vaan he kun eivat tuossa palkkakonttorissa naita papereita tulosta kuin perjantaisin. Piste.

Yritin selittaa ja vaantaa ja kaantaa, vaan ei. Noin veemaista naista ei ole hetkeen langan toiseen paahan osunut, ja pyynto saada puhua ylemmalle taholle aiheutti mahtavan huutokonsertin. "I am the supervisor here! There is nobody higher up!" ja laps, puhelin kiinni. Ja varmana muuten on joku ylempana! Uusi soitto, tallakertaa HR-puolelle ja miellyttava aussie-mies langan toisessa paassa.. Jo alkoi tapahtua, toivottavasti ainakin. Odottelen huomiseen ja jatkan HR-osaston pommittamista hyvassa hengessa. Tuskin se group certificateja tulostava tietokone on kykenematon maanantaista torstaihin moiseen toimintaan, ja sylkee naita papereita vain viikonloppua vasten ulos printterista... Ainakin tuo mies ymmarsi pointtini ja lupasi tehda parhaansa.

Jos en saa paperia ajoissa, ei tuo veroneuvoja saa tehtya veroilmoitustani, ja mulla olisi keikkatyon puolesta ilmeisesti aika runsaasti saatavia, ja urakka on ilmeisesti suomalaista esitaytettya paperia hieman kimurantimpi homma. :/

Ja se paperi ei koskaan edes saapunut mun Sydneyn osoitteeseen, kaikilta kolmelta kamppikselta asia tarkistettu. Hyvahyvahyva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!