sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Hölmöläisten matonkudontaa?

Sitä mukaa, kun suoritan asioita to do-listani alkupäästä, kasvaa lista loppupäästään vähintään samaa tahtia. Nyt alkaa jo näkyä onneksi valoa tunnelin päässä ja suurimmat jutut on hoidettu alta pois. Tavaroilleni on säiltytyspaikka vuodeksi, asunto on vuokrattu eteenpäin ja muutto järjestetty ensi viikolle. Tilapäismajoitus vanhempien ja kavereiden luota hoidettu. Netti, sähkö ja kotivakuutus on irtisanottu ja matkavakuutus otettu, vielä pitää kiemurrella irti määräaikaisesta salijäsenyydestä. Uusi matkalaukku nököttää keskellä olohuonetta ja loistaa ihanan turkoosina ja kirkkaana.

Hankin SAS:n/Star Alliancen kortin lentopisteiden keräilyä varten. Näillä lentomäärillä tienataan seuraava jenkkireissu ;). Visan luottoraja on nostettu ja lähes kaikki laskut siirretty nettipankin kautta saapuviksi. Veroprosenttia on laskettu loppuvuodelle, vielä pitäisi selvittää Veroviraston ulkomaan-asiantuntijan kanssa ensi vuoden verotusta.

Viimeisiä tapaamisia ja läksiäisiä kavereiden kanssa pitäisi sopia ja jakaa omaisuutta väliaikaiskoteihin hyötykäyttöön. Kamera on vielä kaupan hyllyllä, en ole osannut päättää vielä, millaisen otan mukaan. 6 vuotta vanha, suuresti inhoamani digipokkarini hajosi kesällä, ja nyt olisi uuden osto edessä. Olen vähän kahden vaiheilla, ostaako täältä vai Kiinasta vai lentokentältä, jos siellä edes on kovin kummoinen tarjonta. Ja haluaisin sen HETI käyttöön! Ainoa tiedossa oleva kriteeri on akku, inhosin edellisen kameran patteri-ominaisuutta. Saa vinkata budjettiystävällisiä ehdotuksia!

Tärkein kohta to do-listalla on ollut rahansäästö. Ja on sitä säästynytkin! Olen tehnyt ilta-ja yövuoroja sekä viikonloppuja maanisella tarmolla ja ylitöitä päälle. Vuorolisiä on kertynyt mukavasti, ja kun on kaikki normaaleiden ihmisten vapaa-ajat töissä, ei rahaa juuri kulukaan. Lisäksi keittiön ruokakaappien tyhjennys on tuonut merkittävää pienennystä kauppalaskuun. Mikä määrä hyviä kuivatarvikkeita mahtuukaan yhteen keittiön kaappiin! Tämä teema on kätevästi myös yhdistynyt bikinikuntoon Aussikesäksi-kohtaan listallani, joten soijarouhe ja tomaattikastike ovat olleet vakioherkkua viime kuukaudet. Olen vihdoin oppinut maustamaan ko. sörssön sellaiseksi, että sitä jopa ilkeäisi tarjota vieraille. Samalla kiloja on karissut ihan mukavasti ja vanhat, kaapin perukoilla vuosia lojuneet, osin melkein uudenveroiset (kesä)vaatteet näyttävät varsin hyvältä päällä!

Ei siis mikään turha to do-lista. Nyt vuorossa on Kiinanreissun tarkempaa suunnittelua, yhteystietojen etsimistä ja muuta pikkusälää. Aussireissun alkupää on hallussa. Hostelli varataan samalla kun ostamme  lippujen loppuosan parin viikon sisällä, ja asunnon metsästyksen päätimme suosiolla siirtää Sydneyyn. Budjetti kestää parin viikon hostelliasumisen, samoin pää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!