maanantai 20. syyskuuta 2010

Ei hetkeäkään liian aikaisin

Seikkailin aamupäivällä AHPRA:n sivuilla ja etsin mahdollista yhteystietoa, mistä kysellä rekisteröinnin etenemistä. Moista sähköpostiosoitetta en löytänyt, mutta löysin jotain muuta, mikä sai ensin niskavillat pahasti pystyyn.

AHPRA on julkaissut sivuillaan 14.9 tiedotteen, jonka mukaan tuon päivämäärän jälkeen lähetettyjen ulkomaalaisten hoitajien rekisteröintivaatimukset ja käytännöt muuttuvat. Helpotuksen tunne oli valtava, kun tajusin, että homma oli vain reilusta kuukaudesta kiinni.

Uusi käytäntö listaa muutamia maita, joiden hoitajien tutkinto ja osaaminen rinnastetaan edelleen vastaavaan australialaiseen (mm. UK, USA ja Hongkong), mutta Suomi ei enää kuulu tuohon etuoikeutettujen listaan. Suomalaisilta vaaditaan siis 14.9.2010 alkaen "assessment of their further education and/or work experience to determine if they are equivalent to an Australian qualified practitioner". Missään ei tietenkään avata tätä arviointia sen enempää, mitä se pitää sisällään jne.

Olimme todella kreivin aikaan liikkeellä rekisteröinnin suhteen, sillä tämän 1.7-13.92010 välisen siirtymäajan puitteissa minkä tahansa osavaltiokohtaisen entisen Nursing Boardin kriteerit täyttäessämme saamme rekisteröinnin, kunhan yleiset henkilötieto- ja kielitaitovaatimukset täyttyvät, ja nehän täyttyvät. Huhhhh! Iso kiitos, kenelle ikinä se kuuluukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!