perjantai 27. elokuuta 2010

Itämaiden luksusta

Hotelli Pekingistä on varattu ja maksettu. Päädyimme halvimman rupuluukun sijasta panostamaan oikein kunnolla. Tämä on nyt se meidän LOMA ja kun tässä vaiheessa matkaa vielä on rahaa, niin nyt nautitaan :) Lisäksi hotellien hintataso Kiinassa on kuitenkin ihan naurettavan alhainen suomalaisiin/eurooppalaisiin verrattuna. Niinpä bookkasimme itsellemme 8 yötä neljän tähden hotellista, varsin läheltä Tianmenin aukiota. Toivottavasti kuvat, käyttäjäarviot ja esittelyt netissä vastaavat todellisuutta ja saamme kaipaamaamme luksusta.

Aamupaloineen kaikkineen hintaa tulee 160 e/naama. Ei paha kahdeksalta yöltä, kun äsken tsekkasin uteliaisuuttani mitä 8 yötä maksaisi esim. Scandic Simonkentässä. 172 euroa YÖLTÄ. Jepp.

Hotellissa on uima-allas ja iso punttisali/treenitila, joten bikinikunto ei pääse repsahtamaan ainakaan tämän etapin aikana! Pyhä lupaus matkakumppani H:lle on, että myös käytän noita fasiliteetteja päivittäin. Hotellista saatava aamupala on itselleni tärkeä, olen maailman kiukkuisin ihminen ennen aamupalaa ja nälkä saa aamulla entistäkin lyhytjännitteisemmäksi. Inhoan vaeltaa vieraassa paikassa etsien aamupalapaikkaa. Nyt päivä alkaa taatulla laadulla (?) ja olen jo ensimmäisen ääntä kohti menneen suupalan jälkeen parempi ihminen. Helpottaanee Hoon elämää paljon..:)

Olemme myös listailleet kaikkia asioita, mitä haluamme Kiinassa tehdä ja nähdä ja kokea. Kiinan muuri, Kielletty kaupunki ja Palatsimuseo, Tianmen ja Maon hauta, Taivaan temppeli... Hotellin vieressä on kylpylä, sinne on varmaankin pakko päästä rentoutumaan. Hyvää ruokaa. Aikaa on, 8 päivää on varsin paljon citymatkailuun, etenkin kun saavumme Pekingiin aikaisin aamulla ja lähdemme vasta illalla.

Saa ehdottaa lisävinkkejä, must see-paikkoja ja hyviä ravintoloita!


1 kommentti:

  1. Hei, blogisi vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Oletko harkinnut sen lisäämistä blogilistalle, niin olisi helpompi seurata päivityksiä? :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!