lauantai 7. elokuuta 2010

Asuntoa mä metsästän, metsästän...

Oma kämppä Suomessa on jo vuokrattu pois, tavaroille saatu varastopaikka vanhempien luota ja asuntoasiat varsin mallillaan täällä päässä. Nyt pitäisi löytää kimppakämppää matkakaverin kanssa Sydneystä. Ei ole helppoa. Alku tuntui vielä sujuvan, etsimme netistä sopivia vuokralais-sivustoja ja kirjauduimme sisään. Kämppiä on tarjolla valtavasti, myös meidän hintahaarukassamme, sijaintivaatimuksilla, sisustettuna jne. Ongelma ovat nettihuijarit.

Osan ilmoituksista tunnistaa heti kättelyssä feikeiksi. Sisustuslehti-henkiset kuvat, huono englanti jne. paljastavat viimeistään ensimmäisessä e-mailissa, että nyt yritetään huijata suomityttöä. Monilla huijareista tuntuu olevan sama tarina; ovat Euroopassa pitkällä työmatkalla, rahat ekaan vuokraan ja takuuvuokraan pitäisi siirtää heti lakimiehen kautta tilille ja avaimet saisi sitten postissa... Yeah right. Toisilla on hienovaraisempia menetelmiä, mutta viimeistään kolmannessa sähköpostissa on alkanut pankkitunnareiden vonkuu. Aidot ilmotukset hieman rähjäisten huonekalujen, puolityhjien huoneiden ja parhaat päivänsä nähdeinen vessojen kera on helppo bongata. Ilmeisesti moni muukin on vastannut samoihin ilmoituksiin, koska niistä emme ole yhdestäkään saaneet vielä vastausta.

Onneksi meillä on aikaa. Katselemme ja kuulostelemme vielä hetken ihan rauhassa, ja jos tilanne jatkuu samanmoisena, aion pyytää erästä Sydneyssä vaihtarina opiskelevaa kaveriani auttamaan. Vaikeaa tarkistaa asunnon olemassaoloa ja kämpän kuntoa toiselta puolelta maapalloa... Jos mitään ei löydy, varaudumme nukkumaan ensimmäiset viikot hostellissa ja etsimään itse paikanpäältä sopivan kimppakämpän. Unelma olisi muutaman hengen kimppa itäisestä Sydneystä, joko molemmille omat makuuhuoneet tai yksi iso, kahdella sängyllä varustettu huone. Hintataso on sitä mitä oletimmekin, kohtuullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!