maanantai 26. toukokuuta 2014

Pelkkää nautiskelua koko ajomatka!

Niinhän siinä kävi, että en saanut aikaiseksi blogattua Uuden-Seelannin seikkailuista ennen Singaporen reissua, joten palaillaan taas kerran road tripillemme reissupäivään nro 11 ja 300 km:n etappina Marahau-Kaikoura. Tavoitteena oli viettää rento päivä Nelsonin alueen kauniissa maisemissa ja käsityöläiskylissä ja saapua illansuussa Kaikouraan. Tässä onnistuttiin täydellisesti.

Nautittiin kerrankin rauhallisesta aamusta ilman aikasta herätystä ja lähdettiin sitten ajelemaan kohti Motuekaa ja siitä eteenpäin. Ensimmäinen pysähdys oli kovin ruotsalaiselta kuulostavan Höglund Art Glass-lasitehtaan myymälässä, ja ruotsalainen omistajarouva ja korutaiteilijahan siellä hääräsikin myymälässä, eikä sieltä tyhjin käsin päässyt poistumaan..

Aamupäivä hurahti ihan silmissä ohi, ja yhtäkkiä oli jo todella myöhäinen lounasaika ja sijaintina Blenheim, keskellä kauneinta viinialuetta. Ongalmana oli löytää sopiva ravintola joltain tilalta, ja vihdoin onnisti the Rock-nimisen viinitilan kanssa. Herkullista teemarinoitua lohta, hyvää Sauvignon Blancia ja ihan tajuton New York Cheesecake jälkkärinä. Maha täynnä safkaa olikin sitten hyvä käydä suorittamassa pienet suklaamaistelut Makana-konvehtitehtaalla...


Edellisen reissun ja Lonely Planetin viisastamina tiedettiin tähyillä hyljekolonnia tien vierestä Blenheim-Kaikoura välillä, ja voi hitsi, miten ihania otuksia ja miten isoissa määrissä niitä löytyikään! Ihan valtavia yhdyskuntia ja tajuton määrä poikasia. Mä olisin voinut roikkua siinä tien vieressä tuntikausia, ja ihmeen kauan miehellä riitti kärsivällisyys kuunnella meikäläisen "oooh, so cute!" -huudahduksia jatkuvana tulvana.


Poikasten oma pieni uima-allas
J sai vihdoin raahattua mut takaisin autoon sillä syyllä, että majapaikkaa ei ollut varauksessa ja alkoi olla jo myöhä, mutta vasta sillä lupauksella, että huomisen ajomatkan aikana pysähdyttäisiin moikkaamaan hylkeitä uudelleen ;)

Päädyttiin majoittumaan Alpine Pacific Holiday Parkiin, missä tarjolla oli $21 hintaan ruohoisa, suojaisa leirintäalue, retkipöydät autojen vieressä ruokailuun ja lauma ankkoja ruokailua häiritsemään, siistit suihkutilat sekä ennenkaikkea hot tub. Ihana ilta rentoutuen ja maailmaa paranten kuumassa altaassa, ruokaa teemalla "kokataan jämät pois" ja aikaisin nukkumaan, sillä aamulla odottaisivat Kaikouran kylmät vedet ja delfiiniuinti!

Vähän alkoi jo haikeutta olla ilmassa, sillä tämä oli toiseksi viimeinen yö Jucyn uumenissa ja loma oli jo yli puolenvälin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!