sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

You can't blame me for feeling amorous

Meidän kihlajaiset onnistuivat aikalailla täydellisesti. Koti näytti todella kauniilta, tilaa oli riittävästi, piha oli loistokunnossa ja ulos katoksen alle mahtui kivasti ihmisiä, kun kaatosade alkoi. Täällä ei ole siis satanut pisaraakaan neljään kuukauteen, ja tunti ennen juhlien alkua vettä alkoi satamaan kuin saavista. Great. Sinne meni kauniit valkoiset anopilta lainatut pöytäliinat ja kynttiläasetelmat takapihan avoimella osuudella ja lammessa kelluneet kynttilät, mutta alun harmistuksen jälkeen mokomaa ei edes huomannut. Puutarhaan viritetyt parituhatta jouluvaloa onneksi kestivät pienen sateen. 
Vieraita saapui paikalle kaikkiaan n.50 ja oli huisia huomata, että hyvin mahduttiin alakerran tiloihin ja terassille! Meillä on ihana, iso koti ja oon niin iloinen aiemmista ratkaisuista elämässä että moisessa talossa asuminen on mahdollista.


Tarjoilut pelasivat mainiosti, mä olin urakoinut keittiössä koko perjantain leipomusten kimpussa, ja sain sitten lauantaina heti aamusta avukseni yhden upean suomineidon, ja pari muuta vahvistusta myöhemmin iltapäivällä. Näiden tehomimmien kanssa syntyi iso kasa suolaisia cocktail-paloja ja juhlien aikana mun ei juuri tarvinnut keittiössä hosua. Aika luksusta. Muutama kaveri oli myös lahjan sijasta tuonut tarjottavia, ja mm. nepalilaiset curry-dumplingit katosivat vauhdilla.


Sata dumplingsia... namnamanam
Olin päättänyt tehdä itse kakun, sillä aussilan kakut on usein päältä kauniita taideteoksia, mutta sisältä rutikuivaa, mautonta höttöä.  Lopputulos oli aikalailla sitä, mitä halusinkin. Treenaus tekee mestarin tässäkin asiassa, ja edistymistä ensimmäisistä sokerimassakokeiluista on tapahtunut paljon. Maku on pysynyt kautta linjan samana herkullisena marjaisana täytekakku-herkkuna.

The cake. Mansikka-mulperihillo-banaani-täyte ja sokerimassakoristelut


Salted caramel ja aprikoosi-macaronseja. Oli hommaa, mutta oli herkullisia!
Juomapuoli hoitui parilla boolikulholla ja kannulla ja valtavalla eskyllä, eli kylmä"laukulla", johon siis upposi parikymmentä litraa jääpaloja ja 5 lavaa olutta. Ei loppunut kesken. :) Laseja olimme haalineet eri lähteistä sen verran ison määrän, ettei kertiksiä juuri tarvittu, eikä se tiskaaminenkaan nyt loppupeleissä mikään ihan hirveä urakka ollut.


Oli ihanaa vaan puikkelehtia ihmisryhmästä toiseen ja nauttia meidän illasta. Kaikilla oli kivaa, tulevaa kälyä lukuunottamatta, joka antoi sen myös näkyä. No,  eipä tarvinnut yrittää keksiä tikusta juteltavaa, kun nainen kiersi mut kaukaa koko illan, tai sen pari tuntia mitä he jaksoivat juhlissa olla. Muu juhlakansa nautti, ja viimeiset vieraat lähtivät vasta aamukahdelta useamman viskilasillisen ryydittäminä. Miehen valtava viskikokoelma otettiin vieraiden vähentyessä testaukseen, ja kyllä ne aika montaa sorttia taisi ehtiä maistelemaan.

Aamulla ei edes odottanut mikään täystuho-urakan siivous, ja rauhalliseen tahtiin saatiin sotkut siistityksi ja lahjavuori avatuksi. Aikamoista lahjontaa olivat ihmiset harrastaneet, veti meidät molemmat aika mykäksi kun avattiin paketteja ja ihasteltiin niiden sisältöä.Otettiin juhlien alussa muutamat viralliset kihlakuvat, onneksi tulevalla anopilla pysyy kamera kädessä sen verran taidokkaasti, ettei tarvinnut lähteä mihinkään ammattikuvaajan luokse. Sormuksesta tietysti unohtui ottaa kuva, ja nyt tätä kirjoittaessa on sormet, tai lähinnä kynnet, niin kaameassa kunnossa, etten taatusti julkaise yhtäkään äsken otetuista sormuskuvista!


Kampauksesta kuuluu iso kiitos mun uudelle tuttavuudelle Jessille, joka teki kampaajan ammattitaidolla juuri haluamani loivat sivukiharat.

Pikkujuttu, kengät unohtui morsmaikulta jalasta!
The One Ring. Ei ole kyllä oikeasti näin pinkki.

10 kommenttia:

 1. Hei, paljon onnea! Ai täälläkin on häävalmistelut meneillään.. :) Upea piha teillä, todella kaunis. Kuten morsiankin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ja onnitteluista :) Jo vain, lisää monikulttuurisia avioliittoja ;) Ja eiköhän noita järjestelyitä näy blogissakin, vähän täytyy vaan miettiä mitä voi paljastaa ennakkoon...

   Poista
 2. Vau, upealta näyttää! Ja sehän tuo onnea kun sataa hääpäivänä, joten eiköhän se myös päde kihlajaispäivään :-) Vielä kerran onnea!

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköiset tarjoilut! Onnentoivotukset kihlajaisten johdosta blogin uudelta lukijalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seuraamaan mun seikkailuita :) Aina ilo kuulla uusista lukijoista!

   Poista
 4. Hurjasti onnea ja ihanalta kuulostava ilta!! Ja tuo kakku.... harjoitus tosiaan tekee mestarin, tuohon en itse pystyisi.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli aika täydellinen. Kakkuasiassa en voi kuin kehoittaa treenaamaan, ne mun ekat viritelmät oli aika hupaisia. Sitkeästi leivontablogeja ja paria kakkukirjaa lukemalla ne sokerimassan salat alkoivat aueta, ja nyt sujuu jo ruusujen ja muiden kukkien väkerrys ja muut koristelut.

   Poista
 5. Paljon onnea kihlautumisen johdosta! :) Kihlajaiset kuulostavat olleen tosi ihanat.

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!