maanantai 7. huhtikuuta 2014

Karvalapsi tuli taloon

Lauantaina oli sitten se suuri hetki, kun haettiin meidän nelijalkainen karvalapsi lentokentän rahtiterminaalista.. :O

Tässä on Sisu:


Pentu on valloittanut meidät molemmat ihan täysin. Fiksu, rohkea nuori poika joka oli tietysti ekana päivänä aika väsynyt ja hämmentynyt kaikesta touhusta. Sunnuntai kului jo reippaammissa merkeissä ja yö meni valtavan hienosti ilman heräämisiä tai pentuitkuja. Sisäsiisteyden opettelu on siis todella hyvällä mallilla, naapureiden harmiksi mieluisin kakkapaikka vaan tuntuu olevan heidän etupihan kukkapuska.


Täällä on aika paha parvoepidemia menossa tällä hetkellä, tai ollut jo pitkään menossa, joten ollaan toistaiseksi pysytty omassa pihapiirissä ja suunnataan myöhemmin tällä viikolla tapaamaan paria aikuista, tervettä koirakaveria, niin saa lajikontakteja ja purettua pentuenergiaa. Tiedossa myös mahdollisesti treffit Sisun veljen kanssa, joka lensi tänne Perthiin myös.


Ilmoitin meidät myös puppy pre-schooliin neljän viikon kurssille opettelemaan koiranelämän perusasioita ja treffaamaan muita pentuja.

Toistaiseksi kaikki on siis mennyt tosi hyvin. Pentu syö ja juo (ja pelkää heijastustaan metallisesta kiposta), nukkuu ja leikkii. Mitään ei olla vielä tuhottu, mutta kokolattiamattoa olisi kiva jyrsiä. Pihalta maistuisi sora ja kuivat lehdet ja suihkulähteessä olisi kiva käydä uimassa ja kalassa. Mä olen nyt viikon kotona pennun kanssa, töissä ilmoitin että mulla on paid parental puppy leave, eli siis viikko vuosilomaa. Kaksi aussiehoitajaa kyllä uskoi töissä, että me ihan oikeasti saadaan sairaalalta moinen bonus-loma jos ottaa pennun!

9 kommenttia:

 1. Suloinen!! Onnea tulokkaan johdosta! Mainiota, että alku on ollut jouheva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on näin puolueellisten lasienkin läpi katsottuna ehdottoman suloinen, jopa ollessaan tihutöissä.

   Poista
 2. Voi että mikä söpöliini!! Eikö pentu tarvinnut karanteenia ollenkaan? Olen muuttamassa heinäkuussa Aussilaan ja tällä kertaa jätän kaksi rakasta mäykkyäni koti-Suomeen, mutta jos matka jää pysyväksi, aion hakea koirat mukaani. Mutta ensin siis pohdin ottavani koirat mukaan jo tälle matkalle, mutta ne joutuisivat olemaan kk karanteenissa Sidneyssä, ja se ei minua nyt vielä niin miellyttänyt.. - Taija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomesta tuotaessa joutuu joo karanteeniin, mutta Sisu muutti meille vaan itärannikolta, ja vaikka se kaukana onkin, niin samaa maata kuitenkin :) Toi karanteeniaika on raskas ja pitkä molemmille, tiedän ainakin yhden suomalaisen bloggaajan joka on siitä kirjotellut, täytyypä yrittää kaivaa osoite esille. Tais vielä olla mäykky koirana.

   Poista
 3. Karanteeni on vain 10 pv nykyään. Minulle on tulossa kesäkuussa koira Suomesta. Prosessi on kyllä muuten varsin vaativa, pilkkukaan ei saa olla missään poikittain ja voin vakuuttaa, että maksaa maltaita.

  VastaaPoista
 4. Sen mäykkyblogin tiedot ovat lähes kaikilta osin vanhentuneet. Karanteeni on nykyään vain 10 pv. Prosessi kokonaisuudessaan on pitkä ja haastava ja moni sääntö on muuttunut ja maksaa maltaita. On uunituoretta kokemusta. Uusi "pentuni" saapuu Suomesta kesäkuussa ja olen siis projektin loppusuoralla. Onnea ihan hirmuisesti supersuloisen vaavin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne päivitetyistä tiedoista! Kiva kuulla, että karanteeniaika on lyhentynyt inhimillisemmän pituiseksi!


   Poista
 5. Haa, kiitos vinkeistä, löysinkin tämän http://vanitybeachaustralia.blogspot.fi/2012/12/koiran-vieminen-suomesta-australiaan.html :) mutta siinäkin siis maininta, että karanteeni on enää lyhyimmillään vain 10 päivää. Mutta kuitenkin, tällä reissulla rakkaat koirani jäävät Suomeen, sillä aion kierrellä ympäri ämpäri. Kamala itku ja ikävä jo valmiiksi nyt (heh :DD), mutta vuoden lopussa olen jo hieman viisaampi ja tiedän missä maassa aion asua ja sinne koirani muuttavat kanssani, maksoi mitä maksoi. -Taija

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!