lauantai 27. heinäkuuta 2013

Menneen viikon tunnelmia

Onko yllätys, että muutto, vanhan vuokrakämpän uudelleenvuokraus ja rental inspection, uudesta OMASTA TALOSTA haaveilu ja 2000 sanan esseen kirjoittaminen, sekä tietty miniloma Melbournessa on pitäneet vähän kiireisinä..? Nojoo, essee valmistui viimeisenä iltanan ennen dead linea, pahvilaatikot alkaa täyttymään varsin hyvää vauhtia ja asunto on siisti ja läpäisi tuon vuokranantajan tarkistuksen kirkkain paperein. Mies karkasi töihin Queenslandiin, ja mä jäin tänne organisoimaan muuttokaaosta. Onneksi kaikki talokauppaan liittyvät paperihommat on hoidettuna, ei tarvitse enää kuin odotella Virallista Kauppapäivää ja sitä itse muuttoa.

Kuntotarkastus meni läpi lähes puhtain paperein ja se pieni, mitä korjattavaa löytyi hoituu meidän remppasuunnitelmissa jokatapauksessa varsin vähin kustannuksin, eli ei huolia. Tarkastajalta tuli ihmettelyn sekaista hehkutusta alue-talon koko ja kunto-hinta-suhteesta, samoin pankilta. Ei meitä siis ainakaan taidettu höynäyttää. Mä odottelen jo intopiukeana maalivalintaa, värikarttoja ja uusia, valkoisia seiniä. Ihanaa päästä sovittelemaan taulujen paikat just sinne minne haluaa ja ostaa kunnon verhot. Kaapissa odottaa pari reissuilta hommattua taulua ja yksi noin 300 vuotta vanha kartta kehystämön palveluita, ja nyt voi vihdoin miettiä niille sopivat paikat! Maalausurakka tulee kuulemma alkamaan työhuoneesta, että mies pääsee ensin tarkastamaan mun työjäljen ennenkuin mut uskaltaa päästä valloilleen olohuoneessa tai makuuhuoneessa.. jahas.

Nyt tässä täytyisi saada itseä niskasta hieman kiinni, ja tehdä seuraavaa kouluprojektia urakalla eteenpäin, ettei taas tarttis viimesenä iltana... Sen sijaan istun koneella ja tuijottelen haaveillen kuvia meidän tulevasta pihasta. Koko taloa kiertää ihana, vehreä piha ilman suurinta tuskan aiheuttajaa, nurmikkoa. Täällä nurtsi on vihoviimeinen hoidettava kun se palaa herkästi, vaatii paljon vettä ja on vaan tuskaisen työläs. Helpommalla pääsee, kun on isoja paikallisia puskia, jotka kestää kuumuutta ja varjostaa hennompia kasveja ja vihanneksia, ja sitten kivitetty polku. Mulla on haaveissa myös jotain hedelmäpuita, täytyy vaan tarkkaan miettiä mitä uskaltaa istuttaa tuholaisten pelossa. Viinirypäleet on esim ihan out of question, ne tuo rotat mukanaan välittömästi. Ja rotat tuo käärmeet. Limepuu nyt ainakin, niin on mojitoainekset pihalla.. ;) Passionhedelmistä olen haaveillut Perthiin muutosta alkaen, joten se on ainakin harkinnassa. Mango vaatii liikaa vettä.


Takapihalla on myös ihana katettu terassialue. Grillibileet, joo!

Joku on myös merkinnyt meille valmiiksi sitten-joskus-tulevan uima-altaan paikan, kätevää! :)

 
Näihin fiiliksiin, voisinpa vaikka julkaista jotain kuvia Melbournen reissustakin, oli nimittäin ihana cityviikonloppu!

8 kommenttia:

 1. Oi että! Vähänkö kivan näkönen tuo piha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä rakastuin kanssa tuohon pihaan ja sen vehreyteen, tää on kuitenkin kuvattu keskellä kylmintä talvea, kevään kukkaloistoa odotellessa..

   Poista
 2. Vau! Tsemppiä tehtävälistan lyhentämiseen ja onnea omasta talosta! Täällä nurmikon ylläpito lienee helpompaa kuin siellä, mutta silti nurmikon ruoho on vieraslaji. Kenties utopistinen haaveeni on meillekin joskus jos omaa hankitaan, nurmikoton piha. Preeriaruohoja! Jos home owners association ei vedä kilareita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tää tästä, kahviöverit aamutuimaan kannatti, jo valmistui sivukaupalla raporttia auditointituloksista. :) Hui, home owners association kuulostaa tiukalta ryhmittymältä. Meillä on onneksi niin pieni taloyhtiö, ettei tarvitse miettiä edes yhtiökokouksia.

   Poista
 3. Ihanilta kuulostaa noi hedelmäpuuideat! Ja uima-allas sitten joskus. Millonkohan päästään käymään kylässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian, vaikka reissaaminen tuskin on nyt ekana mielessä. Mutta ootte koko perhe tervetulleita anytime! Vauvalomalla kaksi lentää yhden hinnalla..? :)

   Poista
 4. Oi, ihana piha! Harmi että mango vaatii paljon vettä, mä olen aina unelmoinut että jos muuttaisin jonnekin lämpimämpään haluaisin mango-, avocado-, sitruuna- ja limepuut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mango olisi enemmän esim. Queenslandin juttuja, missä olisi kosteampaa. Avocadoa täytyy itsekin tutkailla, vähän tulisi halvemmaksi napsia avocadot omasta pihasta! Just maksoin $3 YHDESTÄ avocadosta lähikaupassa, ärrrrrinmurrin. Ei ole selkeästi sesonki, mutta kun mieli teki..

   Poista

Ihanaa kun kommentoit, kiitos!